Djurgården tog ny seger: ”En bra träningsmatch med många svar”

Under söndagen spelade Djurgårdens IF sin andra träningsmatch för säsongen, och denna gång stod division 1-laget Söder Futsal för motståndet. Lagen mötte varandra i en träningsmatch förra säsongen som vanns av Söder Futsal med 2-1.

Publiken som hade tagit sig till Vallentuna Sporthall fick se en match som inleddes trevande innan Djurgården mer och mer tar över matchen, vilket speglar halvtidsresultatet som blir 3-0.

I andra halvlek jobbar sig Söder Futsal sig in i matchen och ger hemmalaget en fysisk kamp som resulterar i flera mål. Trots detta kan Djurgården hålla undan och vinna matchen med 6-3.

LÄS ÄVEN: Skoftebyns IF levererade

Tränaren David Bergqvist kommenterar matchen på Djurgårdens hemsida.

– En bra träningsmatch med många svar! Vi är rätt nöjda med matchen som helhet. Första halvleken gör vi en väldigt bra insats och har kontroll på hela matchbilden, i den andra halvleken testar vi och ändrar lite, och Söder arbetar sig in i matchen och vi fick se vad vi behöver jobba med, säger han och hyllar en comebackande Emil Glans som fick förra säsongen förstörd på grund av en skada.

– Emil Glans gör comeback efter skadan för exakt ett år sedan mot just Söder, han gör en solid insats och gör en soloräd som resulterar i ett mål. Vi tar med oss det vi lärde oss från matchen in i denna träningsvecka och ser fram emot kommande helgs Örebro Open, där vi vill ta ytterligare kliv!

Matchfakta

Träningsmatch

Djurgårdens IF – Söder Futsal 6-3 (3-0)

Målskyttar, Djurgårdens IF: Okänd

Målskyttar, Söder Futsal: Velimir Markovic 2, Aleks Tomevski

LÄS ÄVEN: FC Mellerud laddar om i ettan

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img