Skoftebyn övertygade – Asim Ridah tremålsskytt

0

Lagen som tillsammans gick ihop för att matcha Uddevalla i en träningsmatch inför Uefa Futsal Cup, Skoftebyn och Torslanda mötte varandra i en träningsmatch under söndagen. Matchen spelades i den klassiska Lundbystrandshallen, dit flera åskådare hade hittat.

Torslanda, med flertalet nya spelare för säsongen som plockats från fotbollslaget fick smaka på ett Skoftebyn med många rutinerade futsalspelare. Bortalaget öppnade klart starkast och visade att man vill ligga i toppen, när man satte tre raka mål.

Arvid Sterner vaktade för dagen kassen och visade att han vill ta upp kampen med landslagsmålvakten Felix Nordenfors. Under första halveken fick han rejält att göra och gjorde det bra, däremot kunde Torslanda till slut få in två bollar. Det skulle framför allt vara samarbetet mellan Brasiliendoun i Torslanda, Hampus Furublad och William Lännholm som var giftigt. Tillsammans med Victor Edvardsen testade man Sterner flertalet gånger.

Skoftebyn som spelade med ett högt försvar visade också att man värdesatte bollinnehavet när man gång på gång spelade ur sig situationerna. Torslanda var nära att straffa dem men marginalerna skulle alltid visa sig vara på bortalagets sida.

LÄS ÄVEN: Storförlust för Örebro – Göteborg övertygade

Värt att notera är att Torslanda drog på sig sex frisparkar i första, vilket gav långstraff till Skoftebyn som lagkapten Krister Andersson skulle ta hand om. En straff som också Viktor Jansson räddade.

I andra halvlek skulle först Erik Johannesen få sitt andra gula kort, vilket resulterade i rött och således en man mindre i två minuter för Torslanda. Skoftebyn lyckades inte utnyttja detta men skulle få en ny chans när Hampus Furuholm, precis som Johannesen, fick sitt andra gula.

Inte heller denna gång skulle man utöka sin ledning, men det blev oerhört slitsamt för Torslanda som till synes också blev irriterade. Christoffer Lundh försökte få sitt manskap att låta bollen göra jobbet när man var en man mer, efter att han gjort en maxlöpning för att hålla bollen i spel. Efter den löpningen spenderade Lundh resterande del av matchen på bänken.

Skoftebyn kunde tämligen enkelt gå ifrån och spela klart andra halvlek, efter att ha visat upp ett fint futsalregister. Det var flertalet varianter vid fasta situationer, rotationer i speluppbyggnaden och ett vårdande av bollen som lovar gott inför framtiden.

Matchfakta:

Träningsmatch

Torslanda IK – Skoftebyns IF 2-6 (2-3)

Målskyttar, Torslanda IK: Bita Bångens, Hampus Furublad

Målskyttar, Skoftebyns IF: Carl Lext, Asim Ridah (3), Enver Colic, Hamed Hosseini

LÄS ÄVEN: Kan domarna ens reglerna?