Fortsatt oklart var Göteborgsderbyna skall spelas

Under lördagen bjöd den så kallade Göteborgsalliansen, det vill säga klubbarna Torslanda IK, GAIS och IFK Göteborg, in till presskonferens på Gamla Ullevi. Futsalmagasinet var givetvis på plats och livesände det hela. Respektive förening hade först en presentation om sig själva, för att sedan vara tillgängliga för intervju.

Gais avslöjade bland annat att man spelar alla sina hemmamatcher i Lisebergshallen kommande säsong. Även IFK Göteborg kommer att spela sina matcher där, undantaget matchen mot Malmö som man kommer spela i Angered Arena. Detta som ett led i det arbete man gör för att nå ut med klubben och sporten i hela staden.

Vad vi kommer se derbyna spelas mellan IFK Göteborg och Gais är ännu oklar. Lisebergshallen anses inte vara okej enligt polisen, vilket gör att alternativen blir få. Partille Arena hade kunnat vara ett spår, men dessvärre vill man inte släppa in futsalklubbarna. För att hålla ett derby krävs det en sporthall med två ingångar och två separata läktare, krav som ingen sporthall inom Göteborsområdet kan uppfylla för tillfället.

LÄS ÄVEN: Bakraqi till Skoftebyn?

Torslanda IK lämnade inga besked kring just var deras hemmaplan kommer vara, men en inte allt för orimlig gissning bör vara att det blir i Torslandahallen. Detta är en hall som ägs av en stiftelse, där annars handbollen dominerar.

Just hallproblematiken var något som alla föreningarna tog upp som ett stort problem, där man ville passa på att skicka iväg en passning till politikerna i Göteborg.

– Det är ju valår nästa år, så det kanske är något för våra lokalpolitiker att titta på, hur vi kan bygga fler hallar i Göteborg, kommenterade Fredrik Augustin.

Vad gäller ambitioner stack man inte ut hakan allt för mycket, utan där Gais sade att man vill etablera sig som SFL-klubb, IFK vill gå bättre än förra året, något även Torslanda vill.

Respektive klubb har inte bara förstärkt i spelarleden, utan också organisatoriskt. Något som inte alltid får de stora rubrikerna. Under presskonferensen lyftes bland annat förvärven av tränarna Willy, Christian Fuentes och Hallon i IFK Göteborg, Lars Bernhardsson som lagledare i Gais och Torslandas målvaktstränare Andrés Moncada samt materialförvaltare Bosse Ros.

Presskonferensen i sin helhet går att se på vår Facebooksida:

Presskonferens på Gamla Ullevi. Hör vad Göteborgsklubbarna har att säga inför säsongen

Slået op af Futsalmagasinet i Lørdag den 21. oktober 2017

LÄS ÄVEN: Vega och Bakraqi målskyttar – för Skoftebyn

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img