Ny reviderad upplaga av Boken om futsal

I år har ”Boken om futsal 7.1: allt du vill veta om futsal och lite till” av Ove Holmberg kommit ut i en sjunde upplaga med nya rön och rättelser. Boken är skriven på svenska och handlar om Ove Holmbergs erfarenheter under 13 år med futsal. Bland annat handlar den om träning, organisation, taktik och mycket mer och riktar sig specifikt till coacher och futsalspelare som inte varit aktiva på hög nivå, men även till dem som vill veta mer om sporten och vad som gör den skild från inomhusfotboll.

Ove Holmberg var drivande i införandet av futsal som sport i Sverige runt år 2002 genom sina uppvaktningar av Svenska Fotbollsförbundet. Han har bland annat varit coach för Team Sweden, dövlandslaget, arrangerat kurser, varit kommentator och har ett engagemang i utvecklandet av sporten. Just nu är han aktuell med att inviga IK Frej Täbys futsalakademi och kommer till Vikingavallen den 20 november.

Enligt Ove Holmberg ger ”Boken om futsal 7.1: allt du vill veta om futsal och lite till” en subjektiv bild av futsal. Den är baserad på Oves erfarenheter och är därmed inget facit. Med boken vill han fortsätta att få fotbollssverige att förstå futsal på ett bättre sätt. Boken kom ursprungligen till som en manual för dövlandslaget och sedan dess kommer en ny och reviderad version ut varje år, där nya rön och läsarnas synpunkter tas i beaktande. Och år 2017 är inget undantag, då den sjunde upplagen har kommit ut.

Allt mer populär

Futsal som sport har växt explosionsartat och enligt SvFF är det världens snabbast växande sport. I Sverige finns det 155 000 registrerade futsalspelare och landskamperna sänds i TV. Senaste landskampen mellan Sverige – Wales i september, där Matija Dulvat debuterade som futsallandslagets förbundskapten, sändes exempelvis på C More och TV4 Sport. Även andra aktiviteter runt sporten blir allt mer populära i takt med att den växer, som exempelvis att spela på futsal. Idag erbjuder olika spelbolag odds på sporten och jämförelsesajter för olika casino på nätet listar var du hittar de bästa spelen. Och då handlar det inte bara om svensk futsal, utan även på matcher från andra länder.

I ”Boken om futsal” går det exempelvis att läsa att Italien har fler futsalspelare än det finns fotbollsspelare och att i Finland har futsal spelats sedan 1980-talet under Finska fotbollsförbundet. Futsals historia går faktiskt tillbaka ända till 1930, då den grundades av Juan Carlos Ceriani i Uruguay, som blandade reglerna från fotboll, basket, vattenpolo och handboll. Det blev en sportform som skulle passa mindre ytor än fotbollsplaner. Första VM hölls 1982 och världsmästare blev Brasilien, ett land där futsal har många utövare.

”Boken om futsal 7.1: allt du vill veta om futsal och lite till” finns exempelvis att köpa på Adlibris och har ISBN: 9789176994504

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img