GENOMGÅNG: Division norra Götaland – damer

Damernas seriestarter närmar sig och vi gör därför ett nedslag bland dessa!

Dagens serie i fråga är den som fått namnet Norra Götaland. För den som undrar vilka lag som huserar i de andra serierna kan ni klicka in här.

I serien finner vi flera lag som förra året spelade i andra serier men som i år mixats ihop till följd av ett nytt geografiskt tänk.

Råtorps IK:
Vi börjar längst norrut, med ett av två Karlstadlag. Råtorp var förra året med i Nordvästra Götaland-serien, där de stötte på hälften av årets motståndare. Efter fjolårets femteplats är de garanterat revanschsugna.

IFK Skoghall DF:
Seriens andra Karlstadlag. Utomhus tvingades de i början av säsongen dra sig ur division 1, men i Futsalen är de kvar i högstaligan. Tog sig förra året vidare till slutspel och ställs inför ett nytt derby mot Råtorp, men även mot många nya lag.

LÄS ÄVEN: Succéduon fortsätter leda Blåvitts damer

Åsebro IF:
Utomhus Åsebro/Brålanda, men inomhus under namnet Åsebro IF. Damerna från Dalsland siktar i år på att gå längre än fjolårets åttondelsfinal och har till detta värvat in en rad starka namn.

IFK Uddevalla Futsal:
Ett helt nytt lag på damsidan, då det på herrsidan så framgångsrika IFK Uddevalla Futsal valt att starta upp en damverksamhet. Till detta nybygge har en mängd intressanta spelare hämtats in från lag i Trestadområdet (Vänersborg, Trollhättan, Uddevalla).

Torslanda IK:
En förening starkt kopplad till Futsal, som under seriens första vecka arrangerar stora Torslanda Futsal Cup. Ett av två representanter från Göteborgsområdet som hamnat i Norra Götaland.

IFK Björkö:
Seriens andra Göteborgslag, beläget västerut i skärgården. Får sig en mängd långa resor norrut med sin placering i Norra Götaland-serien, men blir liksom resterande lag intressant att se i spel!

Där hade vi alltså lagen i denna serie. Det är med intresse vi kommer följa serien och de matcher som spelas i den. Seriespelet inleds nu sista helgen i oktober.

LÄS ÄVEN: Här blir mästaren Lindahls nya hemmaplan

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img