Inför premiären: IFK Trollhättan – Division 2 Västergötland Dam

Division 2-starterna närmar sig på damsidan. Näst på tur att granskas är IFK Trollhättan, ett ungt lag som fått upp stort intresse för futsal. Laget spelar under vintern i division 2 Västergötland.

Tränar för laget är Mohammed Cabdi, som tränar laget såväl i fotboll som futsal. Mohammed berättar för oss att han personligen alltid föredragit futsal mer framför fotboll, eller inomhusfotboll som futsalen förr kallades då han fick upp intresset. Han gillade alltid som ung att gå in och lira med kompisarna och älskade i synnerhet farten och intensiteten, som han anser högre än i fotboll.

När vi frågar Mohammed om sin nuvarande trupp i laget han tränat får vi svaret att det är lite blandat. Vissa har aldrig spelat futsal tidigare, medan andra hållit på med det länge.

Förra året spelade IFK Trollhättans damer i en regional serie och deltog i 4-5 cuper. Mohammed berättar följande om fjolåret:

– Det gick tyvärr inte så bra. Vi startade serien med en vinst och en nästintill full trupp, men därefter var det allt från spelare som slutade, blev gravida eller blev skadade. Så under seriens gång gick det tyvärr sämre och sämre. Lägg därtill att dem aldrig hade spelat organiserad futsal utan körde mest på och sprang fram och tillbaka därav syntes avsaknaden av de taktiska enormt.

Följaktligen berättar Mohammed att målsättningen med årets seriespel är att slipa till det taktiska och organisera upp laget mer. De ska fokusera mer på att ha teorigenomgångar som tydligt visar hur Mohammed vill att laget skall spela.

– Efter en hel säsong med fotboll så är de lätt hänt att man tar med det tankesättet in till futsalen också. Det är det jag vill bryta och visa de tydliga skillnaderna mellan fotboll och futsal. Det är trots allt två helt olika sporter.

När Mohammed jämför sin trupp i år med den han hade i fjol är han optimistisk. Truppen ser bra ut igen, men den är ännu inte helt klar då tanken är att den ska bantas från 22 till 12 spelare inför seriepremiären. Laget har tappat 1 spelare från föregående säsong men har ändå fått in 7 nyförvärv samt några ”nygamla” spelare som återvänt. Utöver detta har laget ytterligare några nyförvärv på väg in.

Laget spelar sin seriepremiär den 11 november mot Wargöns IK. Sina hemmamatcher spelar IFK Trollhättan i Arena Älvhögsborg.

LÄS ÄVEN: Genomgång av division Västergötland

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img