Halmstad BK segrade i premiären

Det har gått en vecka sedan Svenska Futsalligan startade igång med matcher i den norra och södra serien. När division 1 Södra Götaland startade på lördagseftermiddagen gjorde Halmstad FK seriedebut under Halmstad BK:s färger.

För motståndet stod Fågelfors IF som förra säsongen vann serien och starten kan man absolut inte klaga på ur ett halländskt perspektiv.

Efter lite trevande spel kunde lagets stjärna Jacob Adolfsson göra klubbens första mål någonsin, detta efter knappt 90 sekunders spel.

Matchbilden är att Halmstad försöker att föra spelet mot ett Fågelfors som tvingas försvara sig lågt, och när de vinner boll kommer en och en annan kontring som inte leder någonstans.

Halmstad kan sedan utöka sin ledning efter en omställning regisserat Radovanic och Herreras efter cirka sju minuter. Ganer tänder sedan hoppet för sitt Fågelfors med en av lagets få målchanser som resulterar i en reducering.

LÄS ÄVEN: Angelo Vega fick måla i ÖSK-debuten

I andra halvlek inleder hemmalaget med en stark forcering där Fågelfors målvakt får jobba hårt mellan stolparna. En kontring av Ibrahim Doumbia tvingar HBK-målvakten Daniel Lindell till en vältajmad räddning.

Därefter kan Brandin och Radonavic utöka halläningarnas ledning med ett mål var inom två minuter. Bortalaget orkar sedan inte komma tillbaka och Halmstad kan till slut vinna med 6-1, i vad som är HBK Futsals första seger någonsin i seriesammanhang.