GENOMGÅNG: RFL Dam Östra Götaland

Alldeles nyligen blev det klart att Linköpings FC förvarade sitt SM-guld i damernas fotbollsallsvenskan. Nu när RFL Östra Götaland drar igång till helgen så återfinns fem av sex lag från Östergötland, som vill visa att Östergötland kan leverera även under inomhussäsongen.

LÄS ÄVEN: Futsalmagasinet kartlägger RFL Dam Norra Norrland

BK Zeros från Motala vann motsvarande serie förra säsong efter att ha besegrat Vetlanda United IF i sista omgången. Segern innebar att Zeros gick om Vetlanda och vann serien med en poängs marginal. Blir det lika jämnt denna säsong?

Norrköping FK slutade på en tredjeplats men blev tilldelad en slutspelsplats ändå. Där tog det stopp mot Sätra SK som har flera framstående placeringar i SM. Norrköpingsmålvakten Malin Räsiänen bidrog till lagets framgångar samt tog stora kliv under fjolårssäsongen vilket belönades med en plats i flicklandslagets träningsläger som avverkades tidigare i år. Denna säsong ska Räsiänen ta sitt Norrköping mot bättre placeringar.

Övriga lag i serien är KFUM Linköping, Linköping Kenty DFF och Svärtinge SK.

Lagen

BK Zeros

KFUM Linköping

Linköping Kenty DFF

Norrköping FK

Svärtinge SK

Vetlanda United IF

LÄS ÄVEN: Futsalmagasinet går genom RFL Dam Södra Götaland

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img