Stockholmslagen levererade i damernas seriepremiär

Nu är Svenska Futsalligan igång på allvar med heta matcher i norra och södra serien. Denna helg drog även de olika division 1-serierna samt damernas RFL-serier igång och redan nu har två av Stockholmsklubbarna spänt bågen i sina serier.

På fredagen smygstartade RFL Norra Svealand med ett Stockholmsderby mellan Märsta IK och Sätra SK. Sätra anses av många vara favorit om att göra upp om seriesegern tillsammans med Lindahl FF. Det är nog inga som har ändrat sin syn efter att ha sett Sätra besegra lokalkollegan Märsta med 11-1, efter bland annat 2 mål av Linn Miskulin.

Matchfakta

Märsta IK – Sätra SK 1-11(0-6)

RFL Dam Norra Svealand

Målskyttar, Märsta IK: Marceline Malombo

Målskyttar, Sätra SK: Linn Miskulin 2, Linda Lundström 2, Emylinah Elvhage 2, Hanna Nordström 2, Arjana Nori, Linnéa Modin

LÄS ÄVEN: Futsalens Zlatan gjorde hattrick mot GAIS Futsal

På söndagseftermiddagen tog Falcaos herrar emot Örebro FC. Innan denna match spelade dock damlaget mot de duktiga dövtjejerna från RIG Örebro FC. Falcao som förra säsongen var ensamma om att besegra SM-vinnarna Lindahl, ville visa sin styrka i premiären och så blev det också. Botkyrkalaget vann med hela 12-1 efter bland annat fyra mål av Susan Kiryo.

Matchfakta

RFL Dam Södra Svealand

Falcao FC – RIG Örebro FC 12-1(7-1)

Målskyttar, Falcao FC: Susan Kiryo 4, Daniela Chamoun 3, Nazanin Vaseghpanah 2, Maria Poli 2, Sibel Göker Izgüden

Målskyttar, RIG Örebro FC: Ida Ståhl

LÄS ÄVEN: Landslagsmålvakterna visade storform i kamratmötet

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img