Landslagsmålvakterna i fokus när rivalerna kryssade

Under lördagseftermiddagen möttes IFK Göteborg Futsal och IFK Uddevalla Futsal i ett hett rivalmöte. Två lag som alltid, oavsett utgångsläge, taggar till lite extra i dessa matcher.

Så var det även i den här matchen, och händelserikt var bara förnamnet om man ska försöka ge sig på att sammanfatta matchen.

2-2 blev till slut resultatet, trots en hel drös av chanser åt båda håll. En stor anledning till att siffrorna hölls nere såpass mycket var de båda lagens målvakter. Christopher Solberg i Blåvitts mål och Marcus Gerd i Uddevallas. I landslaget två nära kompanjoner – och under lördagens seriematch varandras största mardrömmar.

LÄS MER OM MATCHEN: ”Lagen bjöd på allt de hade”

– Det var roligt att de dryga 800 hade som tagit sig till Lisebergshallen fick se en underhållande futsalmatch mellan två av Sveriges bästa lag och säkerligen gick många därifrån med känslan av att de vill komma tillbaka, säger Christopher Solberg som naturligtvis var nöjd med sin insats:

– Jag är jättenöjd med min egen insats. Målen är inte mycket att säga om. Jag är särskilt nöjd med min räddning när de kommer tre mot en i en kontring vid ställningen 2-1. Jag valde att försöka vänta ut Rossi, om jag minns rätt, och låta honom tänka en tanke extra vilket gjorde att jag precis hann komma ut och få en tå på passningen som skulle innebära öppet mål och med största sannolikhet 3-1. Det kunde ha varit matchavgörande. Istället kvitterar vi strax efter.

Även Marcus Gerd var nöjd med sin insats.

– Jag tycker att det var en jämn och tuff match precis som det alltid blir när vi möter Göteborg på bortaplan. Båda lagen skapar många bra chanser, så både Toffe (Christopher Solberg) och jag får mycket att göra. Det kändes bra för mig och de gångerna vi satte vårt nya presspel såg man direkt att det kommer bli väldigt användbart för oss i försvarspelet. En väldigt rolig match att spela som kunde ha slutat hur som helst, så oavgjort känns absolut rättvist.

LÄS ÄVEN: Andra raka för Örebro FC som ångar på

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img