INFÖR SÄSONGEN: Wargöns IK Dam – Division 2 Västergötland

Nästa lag att granskas inför premiären i Division 2 Västergötland dam är Wargöns IK. Laget spelade redan under fjolåret i en division 2-serie i Futsal och kunde då visa upp en stor och Futsalintresserad trupp, vilken till i år har växt.

LÄS MER: IFK Trollhättan inför premiären

Laget tränas av Fredrik Andersson och Johan Engström, som tränat laget såväl utomhus som inomhus sedan 2016. Där har laget studsat upp och ner mellan division 2 och 3 under utomhussäsongen, men har även brunnit för Futsalen under vinterhalvåret. Om detta berättar Fredrik följande för Futsalmagasinet:

– Vi som tränare har alltid tidigare tyckt att inomhussäsongen varit ett viktigt komplement till utomhussäsongen. Futsalens frammarsch och befästande som egen sport är något vi sett positivt på, speciellt då det tidigare var vilda västern inomhus på olika cuper där alla hade sina egna regler. ”Inomhusfotbollens” enande under Futsalsporten har dock gjort att intresset för inomhus har ökat och fått ett positivt genomslag, inte minst med Skoftebyns och IFK Uddevallas framgångar på herr sidan här i Trestad. Nu ser vi det som självklart att satsa på futsalen och hoppas och tror att seriepyramiden inom de närmsta åren kommer växa betydligt.

LÄS ÄVEN: Arentorp/Helås inför premiären

Fredrik tror på att sporten kommer fortsätta växa, vilket vi på Futsalmagasinet håller med kring. Ett steg i detta kan vi se i att föregående säsong var den första då VFF organiserade upp egna serier inom sporten. Kring deltagandet i detta var Wargöns IK stensäkra och truppen ställde genast upp då förslaget lades fram. Resultatet blev en andraplacering i tabellen och således var det minst lika givet att ställa upp även 2017/2018.

Under vintern verkar det dock bli mer utmanande, om Fredrik analyserat serieförslaget rätt:

– Årets serie har lockat fler och bättre lag så vi tror på en betydligt högre standard i år. Vi siktar dock på en topp två-placering även denna gång. I år kommer vi sätta fullt fokus på seriespelet och ha det som prio 1.

Inför satsningen på futsalserien verkar Wargöns IK dessutom ha gjort ett bra jobb, då truppen slipats till ytterligare från föregående år:

– Läget i truppen ser bra ut. Än så länge har vi alla tillgängliga, även om det rycks i vissa spelare (enligt ryktena målvakten Isabell Marcusson och anfallaren Lisa Jensen). Vi har även fått tillbaka Maja Kööhler som varit långtidsskadad. Maja hade en riktig fin vinter förra året och ser ut att vara på god väg att hitta tillbaka till den formen. En spelare som tillkommit är dessutom Andrea Markusson från Stenungsunds IF. Andrea är en stark, teknisk spelare som är klinisk i sina avslut och som kommer spela hos oss. En riktigt bra spelare som definitivt kommer sätta avtryck hos oss. Vi har även ett par tjejer till som skall provspela med oss, en med division 1-rutin, men där är inget klart än.

Som hemmaarena har Wargöns IK Arena Fyrkanten, belägen mitt i Vargön i Vänersborgs kommun. Där spelas även ett sammandrag i serien den 11 november.

Wargöns IK inledde seriespelet mot Falköping FC söndagen den 5/11, borta i Falköping, Odenhallen.

– Stentufft motstånd direkt, men vi kör på, kommenterade Fredrik.

Matchen slutade med seger 10-0 till Falköping.

LÄS ÄVEN: Genomgång av RFL dam östra Götaland

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img