Uddevalla återtog serieledningen från Skoftebyn

Efter förra helgens kamratderby där Uddevalla kryssade mot Göteborg så var laget tillbaka i Agnebergshallen för en het toppmöte mot Skoftebyns IF som inför omgången var obesegrade med två segrar och delad serieledare med Borås AIK.

Det skulle visa sig att hemmalaget var hungrigare än sina gäster och Petrit Zhubi som nyligen var landslagsaktuell öppnar målskyttet efter 40 sekunder, till publikens stora glädje. Därefter trillar bollarna in och mästarna har en 4-0-ledning, dock snyggar gästerna till siffrorna innan paus.

LÄS ÄVEN: Damlandslag i futsal bildas

Skoftebyn pratar ihop sig i paus och kommer fram till att matchen fortfarande lever och att poäng fortfarande är möjligt. Halvleken präglas av mycket kamp och Joakim Andersson i Uddevallamålet tvingas till flera kvalificerade räddningar.

Uddevalla gör flera mål på kort tid och många verkar tro att matchen är över, men Skoftebyn vill något annat och beslutar sig för att satsa på jokerspel, vilket resulterar i två mål av Lext. Samme Lext gör därefter ett hattrick efter att ha överlistat Andersson på en långstraff, med knappt två minuter kvar.

Trots fortsatt press av Lext och hans lagkamrater så kan Uddevalla hålla ut resten av tiden och samtidigt fastställa slutresultatet efter ett mål i tom bur av Nashabat. Segern för Uddevalla innebär att laget återtar serieledningen, med en match mer spelad än Borås AIK som just nu möter GAIS Futsal.

 

Matchfakta

SFL södra

IFK Uddevalla – Skoftebyns IF 8-5 (4-2)

Målskyttar, IFK Uddevalla: Petrit Zhubi 2, Albert Hiseni, Fredrik Söderqvist, Emilio Rossi, Robert Bagger, Mergim Berisha, Jihad Nashabat

Målskyttar, Skoftebyns IF: Carl Lext 2, Fredrik Larsson, Fredrik Sundström

LÄS ÄVEN: Örebro FC är fortfarande bäst i stan

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img