Déjà vu för Malmö – ytterligare en förlust mot Torslanda

Det var upplagt för en härlig drabbning under lördagsförmiddagen när Torslanda tog emot Malmö. Båda lagen som inlett säsongen likvärdigt, med en vinst och en förlust, hade däremot en del saker som skiljde dem åt.

Malmö vann sin senaste match, medan Torslanda åkte på en rejäl kyss mot Borås. Torslanda hade stått för mål både fram och bak, med 13 gjorda mål och 14 insläppta, medan Malmö hade både gjort och släppt in sex.

Torslanda hade fått tillbaka viktiga Victor Edvardsen, som skulle trycka dit två bollar under matchen. Dessutom fick målvakten Viktor Jansson i Torslanda göra premiärstart i målet, efter att Peter Paananen inte fanns till förfogande. Jansson skulle visa på ett fint målvaktsspel och räddade bland annat två långstraffar. Reservmålvakten för dagen var tränare Fredrik Augustin som inte behövde hoppa in.

Malmö hade Kristian Legiec på tränarbänken, men både Patrik Burda och Robin Armandt tillgängliga. Två rutinerade spelare med landslagsmeriter, där den förstnämnda också skulle göra två mål.

Det skulle däremot vara ett Torslanda som utnyttjade det faktum att Malmö ville dra ner på tempot, när man antingen stressade fram felpass eller kontrade snabbt, vilket gav dem utdelning. Ett par fina samspel och kanoner skulle ställa målvakt Robin Armandt i ett svårt läge, där han inte fick så mycket att säga till om.

LÄS ÄVEN: Nyförvärvet visade vägen för Nacka

Talande för matchen var en sekvens i andra halvlek, när Torslanda precis gjort mål och Malmö på avspark ger bollen direkt till en framrusande Tobias Haglund som får komma i friläge mot Robin Armandt och sätta den komfortabelt.

Malmö försökte spela runt, vila med bollen och välja sina lägen, men spelet låste sig och det fanns ingen Kristian Legiec på planen som kunde hitta en väg runt.

En välbehövlig seger för Torslanda, som givetvis var revanschsugna efter nederlaget mot Borås senast. Dessutom en seger över Malmö där segersiffrorna kunde skrivas till 7-2, samma resultat som i matchen man spelade förra säsongen i Torslandahallen.

Lagen har dock ingen anledning att fundera alldeles för mycket över matchen, då båda lagen även har match under söndagen. För Torslanda tar man emot Skövde hemma, medan Malmö fortsätter sin resa uppåt till Uddevalla.

Matchfakta

SFL Södra

Torslanda IK – Malmö City 7-2 (2-1)

Målskyttar, Torslanda: Tobias Haglund, Andreas Jernarp, Hampus Furublad, Erik Johannesen 2, Victor Edvardsen 2

Målskyttar: Malmö: Patrik Burda (2)

LÄS ÄVEN: Malki med fem mål för sitt Norrköping

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img