Djurgården tog säsongens andra seger – avgjorde med 25 sekunder kvar

Djurgårdens IF Futsal började sin debutsäsong i SFL Norra med en seger under de inledande två matcherna. Och här helgen kom det ett ordentligt test för Stockholmslaget. Två bortamatcher på lika många dagar.

Under lördagens bortamatch mot Norrköping föll man med hela 10-5, och under söndagen ställdes laget mot Falcao FC. Där lyckades laget till slut gå segrande ur striden, med siffrorna 7-6.

Det var dock hemmalaget Falcao som i den första halvleken tog kommandot på matchen och gick upp till en 3-0-ledning.

– Vi är besvikna över mycket denna helg. Vi inleder båda matcherna på samma sätt. Och får jaga helt i omödan i båda matcherna, säger Djurgårdens tränare David Bergqvist till Futsalmagasinet.

En dryg minut in i den andra halvleken var dock resultatet utjämnat till 3-3, innan Falcao återigen tog ledningen.

– Idag tog vi en tidig time out och ruskade om grabbarna med några rejäla ord. Vi visar karaktär och jobbar oss ikapp men varje gång vi går upp lika blev vi bekväma och passiva och låter dem ta ledningen gång på gång.

Matchen var jämn och mot slutet stod det 6-6, när Daniel Lindgren Zachrison avgjorde matchen med en volley från egen planhalva med 25 sekunder kvar att spela. Ett 7-6 till bortalaget som också blev slutresultatet. Därmed tog Djurgården sin andra seger för säsongen, samtidigt som Falcao står kvar på sina tre inspelade poäng.

– Självklart är jag nöjd med tre poäng men vi har mycket att jobba med nästa vecka, avslutar Bergqvist.