Mellerud vände underläge till storseger

Det var en målsnål första halvlek i Rådahallen i lördags när FC Mellerud tog emot Hallstahammars SK FK i futsalens division 1. Trots att gästerna sedan ledde matchen i andra halvlek så kunde Mellerud vända och vinna med 8-3.

Florijan Fejzulovic kunde göra FC Melleruds enda mål i den första halvleken, trots en uppsjö av chanser för hemmalaget. Men Hallstahammars målvakt storspelade och höll kvar gästerna i matchen.
– Vi tog ledningen tidigt i matchen men sen storspelade deras målvakt i hela matchen, vi lyckades inte få in tvåan, berättar FC Melleruds Valon Gashi.

I andra halvleken blev det istället ombytta roller. Gästerna Hallstahammar vände matchen och tog ledningen med 1-2 inom loppet av 1 minut.
– Det blev en väckarklocka för oss, vi höjde oss i både tempo, rörelse och blev mer aggressiva, berättar Gashi som bland annat fick se Simon Schullström briljera i matchen.

Schullström kvitterade strax efter att gästerna gjort 2-1 och därefter gjorde han både 3-2, 5-2, 6-2 och 7-2 i matchen som FC Mellerud vann med 8-3.

Nu har laget andraplatsen, bakom FC Lidköping United, som har spelat en match mer.