Rumin kvitterade i derbyt och firade med fansen: ”Bästa jag gjort någonsin”

IFK Göteborg Futsal hade en komfortabel ledning flera gånger om i derbyt mot Gais Futsal i Scandinavium under söndagen. Men, som alla vet, så kan det gå undan i futsal. Med minuter kvar hade Blåvitt 5-3, men när slutsignalen gick var resultatet 5-5.

– Det känns som en vinst, det var fantastiskt skönt. Att sätta dit storebror med ett kryss var riktigt gött, säger Fredrik Rumin och lägger till:

– När det stod 5-3 och stor uppförsbacke var det här absolut ett perfekt avslut på matchen.

Gais hade en riktigt stark försäsong, med bland annat cupseger i Örebro Open. Men under säsongsinledningen har det gått desto tuffare, och nu tror Rumin att det här kan ge självförtroendet en viktig boost.

– Det här betyder väldigt mycket tror jag. Vi kommer ikapp ett riktigt bra lag idag, och det känns som att vi slår dem, och det är första poängen vi tar. Jag hoppas vi kan gå in med ett stort självförtroende i kommande matcher nu.

MISSA INTE: Här är höjdpunkterna från matchen

Det var också just Fredrik Rumin som satte det sista avgörande målet för Gais. Med mindre än minuten kvar fick Rumin, med jokervästen på, bollen till sig på vänster sida av planen. Därifrån placerade han på ett tillslag in den i motsatt sida av målet.

– Vad ska jag säga? Jag är glad att jag hade lite kyla i kroppen kvar, och fantastiskt glad över att skjuta in ett kryss åt oss.

Stort jubel utbröt bland Gais-spelarna och deras supportrar. Rumin sprang genast bort och firade tillsammans med fansen. En känsla som han alltid kommer att bära med sig.

– Det var nog det bästa jag gjort någonsin. Jävligt kul att ha deras stöd här, och vilka fantastiska gubbar de är. Hoppas nu att de kommer tillbaka och fortsätter stötta oss.

Matchen blev bra reklam för sporten i Sverige, och ett nytt svenskt publikrekord sattes med 2457 åskådare på plats.

– Stor eloge till Blåvitt som lyckas lösa det här. Det blir inte bättre än så här, och riktigt kul med ett nytt publikrekord. Väldigt kul att ha varit del av Sveriges största futsalderby.

LÄS OCKSÅ: Så var Göteborgsderbyt i Scandinavium

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img