Debutanten: ”Jag blev överraskad när Ternström ringde”

Under fredagen släpptes truppen till Nordic Cup, som kommer spelas den 5 till 9 december i Norge. I truppen återfanns flertalet debutanter. En av dem är Carl Lext från Skoftebyn, som är den enda representerade spelaren från Trollhättanklubben.

– Det känns jätteroligt såklart. Det var ingenting som jag hade räknat med, utan jag blev väldigt överraskad när assisterande förbundskapten (Lasse Ternström) ringde.

Något som har varit tydligt från tränarduon Matija Dulvat och Lasse Ternström är att man skall satsa på futsal om man vill vara med i landslaget. Något som Lext verkar göra, även om han inte säger det rakt ut.

– Jag har haft ett bra samtal med Lasse. Som situationen är nu, när jag spelar både futsal och fotboll i Skoftebyn, finns det givetvis en fantastisk möjlighet att satsa på båda.

Lext gick föregående säsong till Utsikten i fotbollen, vilket gjorde att han inte kunde satsa lika hårt på futsalen. Nu är hans klubbtillhörighet Skoftebyn i både futsal och fotboll, vilket öppnar upp för att kunna kombinera sporterna bättre.

SE ÄVEN: Bakom kulisserna med Skoftebyn

Lext själv anade att han var aktuell för landslaget när han fick ett sms av tränare Christoffer Lundh, som berättade att Lasse Ternström skulle ringa. När Ternström väl ringde och gav det positiva beskedet blev han givetvis både glad och stolt.

– Vi fick en bra start på säsongen med två segrar, först mot Gais och sedan Skövde. Tyvärr stukade jag foten mot Gais, vilket gjorde att jag missade andra matchen mot Skövde.

Efter öppnande segrar blev det förlust borta mot rivalerna Uddevalla. Däremot var Lext tillbaka på planen efter sin skada, vilket givetvis var bra för både honom och laget.

– Trots förlusten så känns det som om vi har något bra på gång med Skoftebyn. Förhoppningsvis kan vi få med oss två bra resultat mot Borås och Malmö innan det är dags för landslagsuppehåll.

Som spelare beskriver han sig som bolltrygg och kreativ, där han besitter de flesta kvalitéer man kan tänka sig i det offensiva spelet.

– Förhoppningsvis skall jag kunna hjälpa till att skapa målchanser genom att kombinera med mina medspelare eller genom att utmana en mot en.

Nordic Cup tror han kommer bli en häftig och lärorik upplevelse. Turneringen är Lext första framträdande i landslagsdräkten.

– Det skall bli roligt och inspirerande att få träna och spela tillsammans med andra duktiga futsalspelare under nya kunniga tränare. Sedan när det är match handlar det bara om att göra sitt bästa för att bidra till att laget skall vinna. Mer än så kan ingen annan, eller framför allt inte jag själv, kräva.

LÄS ÄVEN: Nashabat till Göteborgsklubb

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img