Rosengård utklassade Fågelfors – trots chockstart

Fågelfors, som fajtades mot Gais om en SFL-plats föregående säsong, tog under lördagen emot FC Rosengård på hemmaplan. Den välkända Högsby Sporthall där Fågelfors spelar är endast 16,6 meter bred och 34,2 meter lång, vilket gör att man fått dispens av förbundet att spela där.

Rosengård, som är favoriter att vinna serien, blev som många andra lag inledningsvis lite chockade av den lilla planen. Svårigheten att tackla den ytan som fanns var något som försvann ju längre matchen led.

Bortalaget börjar som man brukar, med hög press för att skapa intensitet och energi. Däremot tar det en stund innan man får utdelning och istället är det hemmalaget Fågelfors som tar ledningen i matchen.

LÄS ÄVEN: Storseger för Blåvitt

Efter en stund får Rosengård in kvitteringen och man börjar öka bolltempot. Mycket rörelse i kombination med flertalet passningar gjorde att Fågelfors fick kämpa för att hänga med, något man gjorde i början. Efter ungefär halva första halvlek syns däremot tröttheten och Rosengård börjar spela ut motståndet.

I halvtid är resultatet 6-2, där bortalaget fortsatte andra halvlek som man gjorde första. Fågelfors fick helt enkelt försvara sig så gott de kunde och jaga boll, vilket gjorde att siffrorna sprang iväg.

– Det var den minsta planen jag spelat futsal på, säger Rosengårds Erkin Hamidovic och skrattar när Futsalmagasinet når honom efter matchen.

– I första tio har vi svårt att veta hur vi skall göra, men efter det är det Rosengård för hela slanten. 6-2 i första och 5-0 i andra halvlek säger väl allt. Efter en trevande start får Fågelfors kämpa medan vi spelar fin futsal. Nu ser vi fram emot nästa helg då vi möter Halmstad borta, en tidig seriefinal om du frågar mig!

Matchfakta

Division 1 Södra Götaland

Fågelfors – FC Rosengård 2-11 (2-6)

Målskyttar, Fågelfors: John Hansson, Mohamad Abdulaal

Målskyttar, Rosengård: Ramir Rabaza Jiménez, Arlind Tahiri, Dekan Fazil, Hussein Abdulzahra, Erkin Hamidovic, Alexandre de Santana 2, Lazaro Araujo Oliveira 2, Ismail Güven 2

LÄS ÄVEN: Tranqvist målskytt för sitt Djurgården i segermatchen

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img