Svensson tvåmålsskytt i comebacken

Från Scandinavium till Angered Arena. Trots två hemmamatcher hade IFK Göteborg åter sökt sig ifrån Lisebergshallen där man vanligtvis huserar och istället flyttat ut i förorten för att sprida futsalen.

Tillbaka efter skador var både Erik Svensson och Kristoffer Melin i hemmalaget, båda givetvis spelsugna. Båda spelarna skulle också visa att trots frånvaro har de full koll på var målet är.

Efter att Göteborg gått upp till en 3-0-ledning i paus bjöd Angered MBIK:s pojkar födda 07-08 på en härlig futsalmatch, förhoppningsvis inspirerade av de båda SFL-lagen. När väl andra halvlek började kunde man höra dem hejandes på sina nya idoler i hemmalaget.

Kristian Legiec stod återigen på sidan som tränare för sitt Malmö, däremot fanns lillebrorsan Ken med, född 2003.

LÄS ÄVEN: Femte segern för ÖFC

Som vanligt skulle målvakten Robin Armandt styra och ställa, så väl som i försvaret som anfallet. Malmökeepern följde oftast med i anfallen för att bidra, samt tog hand om frisparkarna. Däremot stämde inte passningsspelet alls, där Armandt som oftast fick svåra passningar att jobba med.

Det skulle vara en match där hemmalaget som oftast hittade fina kombinationer, bland annat Oskar Örth och Ludwig Torkelsson som fick futsal ett se sådär enkelt ut att vem som helst hade kunnat spela. Innan dess hade både Erik Svensson och Kristoffer Melin, tillbaka efter skador, hittat nätet.

Svensson var dock inte nöjd, utan skulle även passa på att trycka dit tvåan innan kvällen var över, vilket var hemmalagets sjunde. Malmö lyckas dessförinnan få in en fin kvittering, vilket gjorde att man inte åkte hem mållösa.

Matchfakta

SFL Södra

IFK Göteborg – Malmö City 7-1 (3-0)

Målskyttar, Göteborg: Nima Kadivar, Kristoffer Melin, Mathias Etéus, Wahid Jawid, Erik Svensson 2, Ludwig Torkelsson

Målskyttar, Malmö: Thierry Zahui

LÄS ÄVEN: Debutanten överraskad över uttagningen

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img