Fortsatt tungt för ÖSK: ”Individuella misstag som avgjorde matchen”

Örebro SK som de senaste säsongerna har premunerat på slutspelsplatserna har denna säsong inlett SFL Norra på ett sätt som de inte hade hoppats på, där lagen endast har tagit totalt två poäng i serien. När laget gästade Nacka Bollhall och Nacka Juniors FF på söndagskvällen så hoppades man på att bryta den negativa trenden.

Matchens inledning är trevande där hemmalaget tar initiativet, dock lyser målchanserna med sin frånvaro. Trots den pigga starten så är det gästerna som tar ledningen genom landslagsaktuella Anel Coralic.

Lyckan skulle endast vara i några minuter innan Nacka både kvitterar och tar ledningen efter två kontringar signerad Berisha och Sanneh.

I övrigt är halvlek identisk med inledningen, lagen försöker att skapa chanser utan större framgångar. En frispark som tas av Josef Ibrahim går genom buren in i mål. Med minuten kvar testar Nacka skott utifrån några gånger, som inte leder någonstans.

Andra halvlek skulle visa sig vara en spännande sådan där lagen hittar nätet på varandra flera gånger fram till ställningen 4-4. Med ett par minuter kvar tar Nacka återigen ledningen. En minut senare kvitterar Anel Coralic på en långstraff, och där trodde nog många att lagen skulle åka hem med delad poäng.

I stället får Nacka själv en långstraff med 11 sekunder kvar, som hemmalaget förvaltar väll, liksom tio sekunder senare när laget återigen fick en långstraff.

LÄS ÄVEN: Skövde United tog säsongens första seger

Förlusten innebär att Örebro fortfarande är jumbo på två poäng. Något som tränaren Victor Huerta inte är nöjd med.

– I dag gjorde vi ingen bra första halvlek. Vi låg lite för långt ifrån, kom inte upp i den aggressivitet som vi vill ha. Men vi höjde oss sista fem minuterna och kvitterade till 2–2, säger Huerta till NA Sporten.

Han fortsätter:

– I andra var vi lite hetare, fick fler chanser och hade tre öppna mål efter sidledspass som vi brände innan dem gjorde 5–4. Vi borde ha avgjort matchen tidigare. Men återigen var det individuella misstag som avgjorde, vi släppte in tre sådana mål igen. Det får inte hända på den här nivån, avslutar han.

Matchfakta

SFL Norra

Nacka Juniors FF – Örebro SK Futsal 7-5 (2-2)

Målskyttar, Nacka: Lamin Sanneh, Durim Berisha

Målskyttar, Örebro: Anel Coralic 2, Hussein Fawaz 2, Josef Ibrahim

Utvisning, Örebro: Jacob Nilsson

LÄS ÄVEN: Malmö City värvar förre ÖSK-spelare

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img