Skövde tog säsongens första trepoängare: ”Vi förtjänar den här segern”

Efter fyra raka förluster under inledningen av SFL Södra kom det under söndagskvällen ett efterlängtat segerjubel i Arena Skövde. Hemmalaget Skövde United tog säsongens första trepoängare, och man gjorde det mot ett Gais fullt av självförtroende efter derbypoängen.

Skövde var laget som tog ledningen i matchen, och det genom Ninos Gewargis i den nionde minuten. Men med drygt sex minuter kvar av den första halvleken kom kvitteringen efter mål av Lyle Ben Gifford.

Hemmalaget skulle dock gå upp i en 2-1-ledning innan paus, och under den första delen av den andra halvleken kunde de också göra 3-1. Men under loppet av två minuter gjorde gästerna Gais både 3-2 och 3-3 och satte riktig nerv på matchen.

MISSA INTE: Han blev tvåmålsskytt i comebacken i IFK Göteborg

Då klev Uthen Chaisamrong fram och satte spiken i kistan, 4-3, med drygt tre minuter kvar.

– Segern kändes bra. Jag tycker vi jobbar hårt och förtjänar den här segern, säger Skövdes Henrik Lara Rodriguez till Futsalmagasinet.

Han lägger till:

– Spelmässigt var det inte den bästa matchen av oss, men idag räckte det för tre poäng.