Fjärde raka vinsten för IFK Uddevallas damer: ”Vi kan bättre”

Efter en stor och komfortabel seger mot Torslanda IK i den första bortamatchen för säsongen var det dags för ännu en bortamatch på mindre än tre dagar. Den här gången mot IFK Björkö.

Hanna Österberg, IFK Uddevalla. Bild: IFK Uddevalla

IFK Uddevalla ledde redan i den första halvleken efter mål av Sandra Bagger, Anni Mattsson och Hanna Österberg.

I den andra halvleken fortsatte Uddevalla-tjejerna att dominera matchen och efter ett mål av Linnéa Kogsta och Hanna Österberg igen så skrevs slutresultatet till 5-0 för serieledarna i den RFL Norra Götaland som efter fyra spelade omgångar är fortsatt obesegrade och gjort 43 mål med bara 8 insläppta.

LÄS ÄVEN: ÖSK sparkar sin tränare

Tränaren Lalo Rojas efter matchen:

– Vi är nöjda med resultatet men inte riktig med vårt spel, jag tycker vi kan göra mycket bättre. Björkö spelade smart och gjorde det svårt för oss, samtidigt tycker jag att vi går ner i deras tempo och spelar som de vill. Självklart är det alltid kul med en vinst men för min egen del så vill jag alltid få max utdelning från mitt lag på alla sätt.

Någon som var glad efter matchen var tvåmålskytten Hanna Österberg som beskriver matchen och serien hittills såhär:

– Det är väldigt kul att vinna, det vill man alltid göra och för oss som aldrig spelat ihop förut är det bara bra att fortsätta få spela matcher tillsammans.

– Att åka en måndagskväll för en bortamatch och kunna åka hem med tre poäng är något man aldrig tackar nej till.

Österberg som hittills gjort åtta mål och passat fram några till är nöjd med sin egen insats men nöjer sig inte med det som IFK Uddevalla åstadkommit än så länge i serien.

– Jag vill alltid att det laget jag spelar i ska sikta uppåt och utvecklas. Det är givetvis kul att göra mål men det blir roligare om vi kan vara bäst i Sverige sen i slutet av säsongen.

Matchfakta

RFL Norra Götaland

IFK Björkö – IFK Uddevalla 0-5 (0-3)

Hönö Sporthall

Målskyttar IFK Uddevalla: Hanna Österberg 2, Sandra Bagger, Linnéa Kogsta och Anni Mattson.

LÄS ÄVEN: BW:s söndagskrönika: ”Det är inte korpen vi håller på med”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img