KLART: Tränartrio tar över efter Seppälä

Under måndagskvällen kunde Futsalmagasinet berätta att SFL-laget Örebro SK Futsals huvudtränare Mikko Seppälä fått lämna sitt uppdrag med omedelbar verkan. Nu kan NA Sporten meddela att ÖSK gjort klart med en ny tränartrio. Det handlar om Fredrik Holmquist, Victor Huerta och Jacob Nilsson.

Den förstnämnda, ”Honken”, har varit sportchef i ÖSK Futsal under säsongen men väljer alltså att ta rollen som huvudtränare. Vid sidan av honom kommer Victor Huerta, som varit en av två huvudtränare under en längre tid för SFL-laget får fortsätta, men tar ett kliv bakåt som assisterande tränare.

LÄS ÄVEN: Nacka Juniors besegrade ÖSK Futsal

Den sista i denna trio är ingen mindre än lagkaptenen Jacob Nilsson. Under säsongen har han agerat som spelare men har inte kunnat medverka under alla matcher på grund av en skada som suttit stopp. I premiären mot KFUM Linköping fick Nilsson en sträckning i vaden men slog upp samma skada i matchen mot Norrköping Futsal Klubb. I stället blir han en del av tränarteamet resterande säsong för ÖSK.

ÖSK Futsals sportchef Christoffer Wickman väljer att kort kommentera den nya tränartrion:

– Vi söker en tydlig förändringseffekt med tränarbytet, därför vill vi ha in en annan chefstränare i stället för att bara låta Victor fortsätta själv. Samtidigt vill vi inte ha in in någon utifrån som inte känner spelarna och som kommer med ett helt nytt tänkt mitt i brinnande SFL-säsong, säger Wickman till NA Sporten.

LÄS ÄVEN: Mellerud vann seriefinalen: ”Vi hade kontroll”

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img