Mellerud vann seriefinalen: ”Vi hade kontroll”

FC Mellerud leder nu division 1 Norra Götaland efter tre raka segrar i inledningen på säsongen. I lördagens tuffa bortamatch mot topprivalerna Lidköping United, kunde Mellerud vinna med 5-4 efter en effektiv första halvlek.

Mellerud var effektiva i första halvleken i Idrottens hus i Lidköping i lördags. Florijan Fejzulovic såg till att ge gästerna från Dalsland ledningen efter fyra minuter. Han gjorde även 3-0 i slutet av första halvleken som vanns med 4-0. I andra blev det tuffare, med ett Lidköping som kämpade och hade allt att vinna.
Det känns gött, det var viktigt att vinna seriefinalen, väldigt skönt, konstaterade FC Melleruds Valon Gashi efter matchen.
Vi hade kontroll i första, hade kunnat leda med några bollar till och med bra koll på matchen.

I andra blir det tuffare, först kom 1-4 på straff innan Almedin Besic kunde göra 1-5 för Mellerud. Därefter ytterligare en straff för hemmalaget som betydde 2-5. Mellerud fick också många frisparkar emot sig som ledde till att Lidköping fick en förlängd straff emot sig mot slutet. Men trots detta så kunde Mellerud åka hem med tre poäng.
Vi gick ut i andra och fick hög press emot oss. Tycker också att domarna dömer till deras fördel i 90% av situationerna. Men trots det så tyckte jag inte det var någon fara. Alla som var med gjorde ett bra jobb, speciellt i första. Det blev mer kamp och sämre spel i andra, men vi reder ut det, berättar Gashi som nu har sitt FC Mellerud i serieledning.

Matchfakta:

FC Lidköping United – FC Mellerud 4-5 (0-4)
Division 1 Norra Götaland
Målskyttar:
4’ 0-1 Florijan Fejzulovic
9’ 0-2 Iba Ramic
15’ 0-3 Florijan Fejzulovic
17’ 0-4 Femija Selmanovic
31’ 1-4 Egzon Restelica (straff)
31’1-5 Almedin Besic
33’ 2-5 Egzon Restelica (straff)
38’ 3-5 Egzon Restelica
39’ 4-5 Rasmus Gerhardsson Arvidsson

LÄS OCKSÅ: Veckans krönika tar upp korpen, lite Galenskaparna och så regeltolkningar

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img