Seppälä: ”Futsal är en sport jag är väldigt kär i, men fortfarande bara en sport”

Att det händer grejer i ÖSK Futsal just nu kan man lugnt säga. Tränare Mikko Seppälä har fått sparken, där det vitt har diskuterats kring allt från vem han har delat bostad med till ekonomiska problem.

I allt detta buller väljer han därför att gå ut med ett öppet brev, som Futsalmagasinet tar del av. Följande ord är Mikkos egna, från hans öppna brev:

”Det här är sista inlägget som jag skriver på ett tag, och jag gör det publikt. Ni får gärna citera det, men ni behöver inte ringa mer.

Jag har ingenting ont att säga om ÖSK Futsal, min tid där eller den ekonomiska sidan som NA har tagit upp. Jag har inte heller någonting som jag ångrar eller någon jag vill skylla på.

Jag har vuxit väldigt mycket som tränare senaste året. ÖSK var det första laget där jag på riktigt fick diskutera saker ansikte mot ansikte. Det har varit ett stort kliv i min utveckling som människa.

Jag vill tacka alla i föreningen för chansen jag fick. Visst, stolpe ut och stolpe in i de sista minuterna och situationen hade varit annorlunda. Det ändrar inte den stora hela. Vi fick inte tillräckligt med poäng. Vi fick ändå med två nya spelare till landslaget. Något måste vi ha gjort rätt.

Det är oftast de små sakerna som gör skillnad. Futsal är inget undantag. Jag kommer inte att lägga av med sporten. Nya utmaningar väntar bakom varje hörn och kan vara närmre än man trott. Nu får jag först ta två djupa andetag (som jag lärt mig av Tobias), vistas med nära och kära, ladda batterierna och köra hårdare (samtidigt mjukare).

I slutändan är futsal bara en sport. En sport jag är väldigt kär i, men bara en sport.”

LÄS ÄVEN: Var hamnar Joonas Puolamäki?

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img