Slarvigt hemmalag förlorade igen: ”Vi saknar glädjen”

Åsebro/Brålanda spelade hemmapremiär i söndags eftermiddag i Rådahallen. Publiken slöt upp bakom laget, som inledde matchen slarvigt med många misstag. Trots en bättre andra halvlek så blev det förlust mot IFK Skoghall med 3-4.

Inledningsvis var det glest i raderna i Rådahallen, men efter att matchen spelats i några minuter fylldes läktaren på. Men de nytillkomna åskådarna fick se ett slarvigt misstag som ledde till ett friläge för Skoghalls Ellen Jordell, som tunnlade målvakten Michaela Landström för 0-1. Skoghall höll sina positioner och väntade in Åsebro/Brålandas misstag och högg sedan på dessa som kobror. 0-2 kom också det efter en felpassning som Skoghall snappade upp. Gästerna kom två mot en och kunde sätta tvåan. Fram till dess var det hemmalaget som hade spelet och rullade bollen, men samtidigt hade man svårt att hitta luckorna.
Vi kommer inte alls upp i nivå, vi kommer inte dit vi ska. Vi blir stillastående, rörelsen finns inte där, sa Åsebro/Brålandas tränare Morgan Jacobsson besviket efter matchen på hemmaplan.

Sandra ”PJ” målskytt

I mitten av första kommer en reducering, genom Sandra Petersson, som var en av Åsebro/Brålandas spelare som får ett godkänt betyg denna eftermiddag. Jennie Larssons passning når till ”PJ” som fintar bort en försvarare och kyligt lobbar in 1-2.
– Det var en trög första halvlek från vår sida, vi var inte på tårna och vi saknade både glädjen och kampviljan, berättade målskytten som skulle slå till igen i andra halvlek.

Åsebro/Brålandas tvåmålsskytt var inte nöjd med matchen, trots två mål och ett stolpskott. Foto: Tobias Coster

Kort efter reduceringen skjuter Sandra bollen i stolpen från nära håll efter en ny bra prestation från Jennie Larsson, vars passning inte förvaltades denna gång. Istället kunde gästerna kontra och göra 1-3.
Vi gjorde misstag som vi hade svårt att reparera, berättar Sandra Petersson.

Svårast att hantera i Skoghall var landslagsspelaren Malin Larsson, med nummer 10 på ryggen. Hon styrde spelet och skapade en handfull chanser på egen hand.
Precis före paussignalen ljöd i Rådahallen kom ett tungt 1-4 mål som skulle visa sig bli avgörande, som just Malin var inblandad i.

Tung skada

I andra halvleken så var det mer Åsebro/Brålanda, som nu fick in en till reducering, genom Sandra Petersson. Men IFK Skoghall försvarade sig väl och hemmalaget fick hemvändaren Anna Larsson knäskadad efter en sen och ful knuff i ryggen när hon täckte bollen. Larsson kunde inte spela mer och lär vara borta kommande matcher.
Jag får kolla upp det imorgon, så svårt att säga var det är, sa Anna Larsson efter matchen.

Dalslänningarna lyckades inte etablera något tryck mot gästernas mål mot slutet, vid ställningen 3-4, trots att det var flera minuter kvar. Istället rann tiden iväg och det blev förlust, den andra raka i futsalens seriespel.

Matchfakta:

Åsebro/Brålanda – IFK Skoghall 3-4 (1-4)
4’ 0-1 Ellen Jordell
8’ 0-2 Emelie Moberg
13’ 1-2 Sandra Petersson
15’ 1-3 Agnes Eklund Ramböl
20’ 1-4 Moa Jönsson
32’ 2-4 Isabelle Pettersson
35’ 3-4 Sandra Petersson

Läs även: Veckans krönika tar upp Korpen, lite Galenskaparna och så regeltolkningar.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img