Lindahl FF återtog serieledningen

Senast Lindahl FF och Sätra SK mötte varandra var i februari 2016 i Uddevalla och SM-finalen för damer. Då vann Lindahl med 10-3. Nu nästan två år senare möttes lagen igen, i seriefinalen i RFL Norra Svealand och denna gång skulle det bli betydligt tuffare än sist.

Matchen inleds med sedvanligt spel där lagen känner på varandra, men Lindahl tar snabbt över matchen och abonnerar på Sätras planhalva, dock får Linda Lundström i Sätra en kontringsmöjlighet som leder till ett fint uttryck av Pernilla Ebberyd.

Lindahl fortsätter med sitt spel, som till slut ger utdelning och en ledning. Matchbilden går över till en svajig sådan och Med elva minuter kvar kvitterar Sätra. Matchen öppnar upp sig, ett anfall av Lindahl hittar nätet efter ett skott utfrån av Engdahl. Sätra replikerar snabbt med snabba en mot en-anfall. Lundström dribblar sig förbi stt försvar, går på skott och Jovonovic kan kvittera på returen.

Slutskedet av halvleken är Lindahl som nätar nätet två gånger varav den sista var en riktig rökare signerad Gibson. Dock hotar Sätra med fina löpningar en mot en.

LÄS ÄVEN: Djurgården tog hem det historiska derbyt

I andra halvlek hann det knappt gå två minuter innan Lindahl ökar på sin ledning. Sätra replikerar snabbt med en omställning som inte hittar nätet.

Spelet går fram och tillbaka med lägen åt bägge hållen, ett av dessa läge hittar målet genom Kukkonen. Lindahl drar samma veva på sin femte foul, något som Sätra med tolv minuter försöker att utnyttja.

Tränare Benjamin Namini tvingas till time out för att lugna ner sina spelare. Detta gör att bortalaget vågar mer och Lundström kan reducera för stt lag, men Sätra lyckas inte få momentum. Lindahl kan till slut vinna med 11-5 efter ett slutskede som stavas hawaii.

Matchfakta

RFL Dam Norra Svealand

Lindahl FF – Sätra SK 11-5(4-2)

Målskyttar, Lindahl: Malin Engdahl 2, Ida Hedstad 3, Ellen Gibson, Annika Elina Kukkonen 2, Michelle Rojas Flores, Frida Thilén, Fia Grönborg.

Målskyttar, Sätra: Mirjana Jovanovic 2, Linda Lundström 2, Linn Miskulin

LÄS OCKSÅ: Storseger av IFK Göteborg

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img