Melleruds svit bruten – Vara tog en fin skalp

FC Mellerud åkte på en tung förlust, i Rådahallen, på söndagseftermiddagen i futsalens division 1. Gästerna Vara SK tog vara på Melleruds misstag och vann med 6-4.

Mellerud ledde hemmamatchen med 2-1 i paus. Men i andra halvlek kunde Vara vända och gå ifrån serieledarna, som trots mängder med försök, inte lyckades. Målvakten i Vara storspelade i målet och lyckades hålla Mellerud borta från poäng.
Vi gjorde det helt okej ändå, men vi var inte effektiva framåt och missade otroligt mycket. Varas målvakt gjorde nog sin livsmatch mot oss, samtidig som vi slarvade ibland och Vara straffade oss och kunde bara lägga in bollarna i mål, berättar FC Melleruds spelandetränare Valon Gashi.

Laget spelade stora delar av matchen med joker, vilket innebär att man sätter in en utespelare och tar ut målvakten. Spelsättet är ett effektivt vapen om man är i underläge och jagar mål, men också vanskligt om laget skulle tappa boll och få kontringar mot sig.
Det är aldrig roligt att förlora, men vi får skylla oss själva tyvärr. Jag tar på mig förlusten, då jag valde att spela med 5 utespelare i stort sätt hela matchen, berättar Gashi vars beslut var att spela med joker.
Det finns både fördelar och nackdelar med det, men vi behöver mer noggrannhet och mer tålamod. Vi gjorde det mot Lidköping senast och har gjort det tidigare också, så vi har tagit många poäng på grund av jokerspelet också, berättar spelandetränaren.

Mellerud hade kunnat rycka i tabellen och ta sin fjärde raka seger. Istället ligger man tvåa på nio poäng, tre bakom serieledarna Lidköping United, som dock har en match mer spelad.
Vi tar en match i taget, vi har allt i egna händer så det är bara att ta nya tag och komma igen, berättar Valon Gashi.

Matchfakta:

FC Mellerud – Vara SK 4-6 (2-1)
Division 1 Norra Götaland
Målskyttar:
9’ 0-1 Oskar Johansson
13’ 1-1 Iba Ramic
19’ 2-1 Nerkez Berisa
21’ 2-2 Gustav Ejdestig
24’ 2-3 Gustav Ejdestig
26’ 2-4 2Jacob Nilsson
31’ 2-5 Jacob Nilsson
32’ 3-5 Valon Gashi
39’ 3-6 Joakim Björndahl
40’ 4-6 Florijan Fejzulovic

LÄS ÄVEN: Häng med på BW’s julkalender

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img