Sverige föll hårt mot den finska lagmaskinen

I somras tillträdde Matija Dulvat som ny förbundskapten. Han rivstartade med ett träningsläger i Uddevalla och följde sedan upp detta med två dubbellandskamper mot Wales och Ungern.

Nu på tisdagseftermiddagen fick det nya landslaget äntligen göra tävlingsdebut under Dulvats vingar, när de ställdes mot Finland i Nordic cup.

Matchen inleds trevande där lagen har svårt att bygga upp sina anfall, dock kommer några avslut från lagen där bland annat Solberg tvingas till en benparad.

Trots den halvdana inledning så tar Sverige ledningen genom Zhubi, efter en omställning där Coralic står för förarbetet. Några minuter efter detta kvitterar Finland på en hörna där målet görs på en volley. Zhubi försöker med en snabb replik som får finske målvakten att agera.

Lagen kan sedan gå till pausvilan med ett mål var, efter en blåvit dominans där svenska ben var skillnaden mellan en finsk ledning och kryss.

LÄS ÄVEN: Så sänds Sveriges matcher under Nordic cup

I den andra halvleken fortsätter den finska dominansen, dock uteblir målen men laget drar istället på sig ett par fouls efter svenska omställningar. Finland får till slut utdelning för sitt tålamod och gör två snabba mål.

I den åttonde minuten försöker sig Korsunov på sig en volley vid en hörna, som får Solberg att agera med en benparad.

Efter en period där spelet går fram och tillbaka så får finnarna en omställning efter att Hosio drar ifrån Etéus, passar ut bollen till sin medspelare vars skott träffar virket. Kort därefter får Hosio revansch och kan styra in ett skott utifrån vilket resulterar i 4-1.

Med tre och en halv minut kvar satsar Sverige allt på jokerspel, något som ger några chanser mot ett Finland som kan försvara sig väl. Istället kan Junno och Hosio avsluta målskyttet.