Sverige avslutade Nordic Cup med ännu en förlust

Sveriges sista match i Nordic Cup mot värdnationen Norge inleddes med hög men något passiv press. Lagen kände på varandra utan några särskilda farligheter.

Men det skulle bli Norge som inlett turneringen med två förluster som skulle komma att ta ledningen. Norges målvakt startade en fin omställning i den tolfte minuten efter ett svenskt anfall, drev upp bollen till halva plan innan han spelade ut på kanten. Vid straffpunkten stod Dönnem och blev serverad. Skottet gick lågt i det högra hörnet bakom Solberg som vaktade buren under den första halvleken.

LÄS ÄVEN: Örebro FC presenterar nyförvärv

Sverige äter sig in i matchen mer och mer efter baklängesmålet och med en minut kvar av första halvlek så skulle den höga pressen löna sig. Etéus stressar högt upp på norsk planhalva och Nashabat vinner bollen som passar tillbaka till Etheus som kämpar in bollen i nättaket bakom den norske keepern som varit strålande hittills. 1-1 står sig halvleken ut.

Solberg byttes ut i halvlek och Caliskan fick stå den avslutande halvleken för Sverige.

Sverige fortsatte spela med hög press och man var sånär att ta ledningen direkt i andra halvlek. Zhubi snappade upp en boll i mitten av Norges planhalva, tyvärr hamnade bollen för långt ifrån och Norge startade en snabb omställning, men Caliskan var med på noterna och gjorde ett par fina räddningar.

Norge hade en fin period här och man skulle även göra 2-1 efter en fin hörnvariant i den 28:e spelminuten. Sverige försöker återigen ta kommandot i matchen men ett aggressivt Norge lyckas hålla undan och även göra 3-1 i tom bur när Sverige försöker sig på jokerspel under det sista minuterna av matchen.

Därmed avslutar Sverige med ännu en förlust och endast 3 inspelade poäng i Nordic Cup.

Matchfakta

Nordic Cup

Norge – Sverige 3-1(1-1)

Målskyttar, Sverige: Mathias Etéus

LÄS ÄVEN: BW:s julkalender fortsätter med en ny lucka

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img