BW:s julkalender: ”Guld är det enda som räknas”

Julen, en högtid förenat med massvis av känslor. För många är det stor glädje, en stor förväntan på vad tomten skall komma med för presenter i år. Har han läst min önskelista? Kommer han komma? Finns tomten på riktigt?

Snö, minusgrader och en massa futsal, det är en jul värt namnet. Futsalmagasinet kan meddela att tomten har kommit tidigt, för i år ser han till att leverera BW:s julkalender till alla er läsare. God jul!

Lucka nummer 1 – Marcus Gerd
Lucka nummer 2 – Fehim Smajlovic
Lucka nummer 3 – George Jansizian, Joseph Matti och Roberto Incorvaia
Lucka nummer 4 – Adam Pinthorp
Lucka nummer 5 – Fem Personer man bara måste älska
Lucka nummer 6 – Jukka Kytölä

Ajdå, det höll inte länge innan jag bröt det. Jag får skylla på att jag för tillfället är i Madrid och internet här är under all kritik.  Som ni vet är tanken att jag varje dag kommer att försöka knyta artikeln till datumet, det vill säga siffran. Då datumet är sjunde december blir således siffran också sju.

Bakom lucka nummer sju gömmer sig…

Foto: Krister Melin

Annika Kukkonen! Det finska temat fortsätter, där vi har Annika som har nummer sex i Djurgården, men faktiskt nummer sju i Lindahl! Som grädde på moset är Kukkonen 27 år fyllda, hon lär säkerligen också göra fler än sju mål i Lindahtröjan.

– Jag har alltid tyckt om futsal och hade varit sugen att spela under en längre tid. Jag har bra kontakt med en känd finsk profil inom SFL, som jag bad kolla vad det finns för möjligheter till futsalspel efter att fotbollssäsongen var över. Detta då jag skulle stanna kvar i Stockholm över vintern. Bara ett par timmar senare ringde Benjii (Benjamin Namini) och fixade en lunch för att prata futsal och Lindahl, berättar Annika.

Därefter gick det snabbt, Annika gillade Benjamins ödmjukhet och vinnarmentalitet. Just de egenskaperna påstår hon sig själv besitta. Magkänslan sade att Lindahl nog skulle passa bra och så blev det med.

– Nu ungefär en månad efter att jag började kan jag inte säga att magkänslan hade fel, jag trivs fint i laget, det är ett riktigt härligt gäng.

Några större kunskaper om laget hade inte den finska virvelvinden när hon först fick höra om Lindahl, men sedan är det också en förening som ser mycket framåt.

– Jag lärde mig snabbt att guld är det enda som räknas, vilket passar mig alldeles utmärkt.

Säsongen har börjat bra för Lindahl, som vunnit alla sina matcher. Trots en kort försäsong och ytterst få förberedelser tycker Kukkonen att man gjort en godkänd inledning. Efter varje byte, varje träning hittar man varandra bättre och bättre. Frågan är hur bra man kan vara när våren tittar fram?

– Från första början så gjorde Benjii klart att det bara finns en sak som är tillräckligt bra när man bär Lindahltröjan, och det är att vinna futsalmatcher. Om och om igen. Man är nöjd över en vunnen match resten av matchdagen, men sen är det fullt fokus på den kommande och enbart den kommande matchen.

Det råder inga tvivel om att man siktar lägre, efter två guld på två säsonger.

– Vårt mål är ganska enkelt att säga, men förstås betydligt svårare att uppnå. Jag har ingen jättekoll på hur bra dom andra lagen är, men jag tycker att vi med vår trupp har en skaplig chans att nå vårt mål om ett nytt SM-guld om några månader.

Med en Annika Kukkonen i laget får man underhållande futsalmatcher, enligt henne själv. De höga förväntningarna på både henne och laget är något som alltid är närvarande och ställs match efter match. Frågan vi alla ställer oss, blir det ett tredje guld? Vi kan bara vänta och se…

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img