Målkalas när Lindahl nollade Norrby

Att futsal är underhållande sport där matcherna präglas av offensiv finess och mycket mål är vi nog alla överens om. Denna bild bekräftade svenska mästarinnorna Lindahl FF på söndagseftermiddagen, när laget tog emot Norrby Sk i RFL Norra Svealand.

Det skulle dock dröja fyra minuter innan gästerna från Sala tvingades kapitulera för första gången, i en match där Lindahl premunerade på den offensiva planhalvan där Wallén och Engdahl dominant kunde styra från respektive liberoposition. Målen avlöste varandra och Lindahl kunde gå paus med en behaglig ledning.

LÄS ÄVEN: Norrköpings damer besegrade Linköping

I den andra halvleken fortsätter den rödvita dominansen. Skillnaden nu är att Norrby försvar är mer kompakt vilket ger resultat då hemmalaget inte får utdelning för sina anfall.

Tio minuter in i andra halvlek tar Lindahl en timeout för att få in de avgörande detaljerna i spelet, något som också ger resultat då bollen hittar nätet två gånger och trots att det är Lindahl hela matchen så får Norrby två farliga chanser som kan avväpnas av målvakten Ebberyd samt stolpen.

Lindahl vinner till slut med 10-0 och spelarna kan konstatera att de går in i det nya året som obesegrade i serien.

Matchfakta

RFL Norra Svealand

Lindahl FF – Norrby SK 10-0 (8-0)

Målskyttar, Lindahl FF: Ida Hedstad 2, Fia Grönborg 2, Filippa Wallén, Ellen Gibson, Frida Thilén, Moa Ingelbretsen

LÄS ÄVEN: Jihad Nashabat är inte nöjd med sin insats i Nordic Cup

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img