IFK Göteborg nollade Skoftebyn

Under förra veckan var det uppehåll i SFL, då landslaget deltog i Nordic Cup i norska Trondheim. Nu när ligan återupptogs så gjorde den det med ett toppmöte mellan Skoftebyns IF och IFK Göteborg som både hade spelare representerade i landslagsturneringen.

Den första halvleken skulle visa sig vara en tight sådan där hemmalaget var det piggare laget, men Ekdahl i målet står för flera räddningar och ser till att lagen kan gå till paus mållösa.

I andra halvlek är matchbilden densamma, men sju minuter in i halvleken får gästerna en frispark och Jawid ger sitt lag ledningen efter att ha överlistat målvakten Broman. Med åtta minuter kvar kan IFK Göteborg öka på sin ledning två gånger. Skoftebyn försöker sig på jokerspel för att komma ikapp sina motståndare, med uteblivet resultat.

Göteborg håller ut och kan vinna med 4-0, ett resultat som för klubben upp på en tredjeplats i tabellen.