Niklasson borta 3-6 månader: ”Jag kanske är tillbaka lagom till SFL-finalen”

I matchen mellan Torslanda mot Skövde gjordes det inte bara en himla massa mål (17-10). Dessvärre utspelade det sig en tråkig scen där Elmar Abraham och Björn Niklasson hamnar i en närkamp som slutar i sjukhus för sistnämnda Niklasson.

Efter att ha legat på akuten konstaterades det att skenbenet var av och Niklasson opererades redan dagen efter. Nu kan han ses hoppa på kryckor, i väntan på att benet skall bli bättre.

– Det går framåt, trots värk på nätterna så kan jag äntligen stödja på benet, vilket jag har blivit tillsagd av läkaren. Att stödja på benet känns obekvämt nu i början, berättar Björn Niklasson för Futsalmagasinet.

33-åringen har varit med hela resan, från Avenyn United till TIK Futsal som spelar i SFL Södra som bekant. Även om han inte alltid får de stora rubrikerna gör han ett oerhört viktigt jobb för laget, som är lätt att glömma bort. Till exempel när Victor Edvardsen blev utvisad mot IFK Göteborg i premiärmatchen och Niklasson fick hoppa in ouppvärmd för att spela i numerärt underläge.

MISSA INTE: El Clasico slutade i hemmavinst

Som om han fått eld i baken stressade han IFK-spelarna och täckte skott som om det gällde livet, vilket var oerhört viktigt för hemmalaget. Torslanda vann för övrigt matchen. Tillbaka till matchen mot Skövde.

– Jag skulle bryta en pass i matchen mot Skövde. När jag ser bollen sträcker jag ut mitt ben och får bort den. Efter det får jag en spark rakt över skenbenet (tibia) av en Skövdespelare som tydligen skulle skjuta på bollen som inte var där.

Smällen hördes ända upp till läktaren. Domaren valde däremot att fria och dömde uppkast, till mångas förvåning.

– Resultatet blev att skenbenet gick rakt av, så de har opererat in en lång märgspik i benet. Jag kommer att vara borta 3-6 månader, beroende på hur rehaben går Det viktiga var att vi vann matchen i alla fall.

Säsongsinledningen beskriver han som bra, där han lyfter fram matchen mot Uddevalla.

– Vi gör en riktig kämparinsats mot regerande mästarna Uddevalla, men har inte riktigt marginalerna på vår sida. Där ser man vilken potential truppen har när vi tar jobbet för varandra, offensivt som defensivt. Dock måste vi höja vår lägstanivå om vi vill gå till slutspel.

Björn Niklasson känner sig motiverad och fokuserad på att komma tillbaka. Förhoppningsvis, om han sköter rehaben, kan han vara tillbaka redan i februari/mars.

– Kanske lagom till SFL-finalen, säger Björn Niklasson skämtsamt, fast med allvar i tonen.

LÄS ÄVEN: Vi kan bli ett par strå vassare

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img