Jesus Herrero storspelade när Inter slog Barcelona

Futsalens svar på El Classico, Inter Movistar mot Barcelona, var något Futsalmagasinet givetvis inte kunde missa. Med spelare som Ricardinho, Daniel, Herrero och Solano i Inter samt Dyego, Leo Santana, Ferrao och Paco Sedano i Barcelona var planen minst sagt stjärnfylld.

Däremot bjöd matchen på en skräll redan från start, då Juanjo stod i mål för bortalaget.

Båda lagen har dominerat ligan i år, vilket kanske inte var så otippat, men ändå imponerande. Lika otippat var det massiva publikstödet hemmalaget hade, där det haglade burop så fort Barcelonas nummer 10, Rivillos, fick bollen. Rivillos är född och uppvuxen i Madrid, vilket gör att han minst sagt inte är så populär.

Något som var ett hett samtalsämne redan innan matchen var duellen mellan de två pivotsen, Elisandro i Inter och Ferrao i Barcelona. Den förstnämnda skulle visa sina kvalitéer när han på sin första bolltouch i matchen satte 1-0 för hemmalaget, efter en hörna.

Barcelona replikerade lika snabbt till 1-1 efter att Joselito avslutat ett vackert futsalanfall. Därefter skulle båda lagen sätta en press utan dess like, vilket gjorde att inget av lagen skulle få ro i uppspelsfasen.

MISSA INTE: BW:s julkalender

Om hemmalaget hade öppnat starkt och tagit ledning skulle Barcelona sakta men säkert börja äta upp Inter. Läge efter läge kom man närmre ett ledningsmål, men Herrero i Interkassen storspelade.

Respektive lag orsakar fem ackumulerande frisparkar, där hemmapublik verbalt visade att varenda knuff skulle vara en frispark. Domartrion föll inte för trycket, även om det var ett par sekvenser där man säkerligen hade kunnat blåsa frispark. Istället höll sig resultatet 1-1 till halvtid.

Temperaturen ökade i hallen efter halvtidsvilan, där publiken eldade på för kung och fosterland. Kanske var det den extraenergin som fick Rafael att sätta tvåan för hemmalaget?

En kanon senare från Gadeia och taket ville nästan lyfta på sig. Det straffar sig att inte göra mål, det stod allt klart för Barcelona som behövde effektivisera sina avslut. Även om Herraro bjöd på ett par riktigt fina parader är det enkelt att rädda bollen när man får den på sig.

Även om Inter hade orsakat fem ackumulerande frisparkar tidigt i andra halvlek, lugnade man ned sig. Barcelona var två mål upp och satsade allt genom att spela joker. Då skulle matchens hjälte, Jesus Herrero kliva fram och visa vem som bestämde, genom fina räddningar och en rensning som gick i mål.

Matchen slutar välförtjänt 4-1 till Inter, där matchens spelare utan tveckan är Jesus Herrero i Inter Movistar-målet.

Matchfakta

Spanska ligan

Inter Movistar – FC Barcelona Lassa 4-1 (1-1)

Målskyttar, Inter: Elisandro, Rafael, Gadeia, Herrero

Målskyttar, Barcelona: Joselito

LÄS ÄVEN: Han ser till att arrangemanget flyter

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img