Rosengård vann med tvåsiffrigt – fortsatt tätt i toppen

Efter att ha gått som tåget i Division 1 åkte Rosengård på en skalp när man förlorade mot Halmstad BK. Under söndagen skulle man därför åka upp till Göteborg med stor revanschlust, där Geesguud UF stod för motståndet.

Geesguud, ett energifullt och individuellt skickligt lag ställdes mot ett spelskickligt Rosengård. Hemmalaget hade inför mötet endast två poäng, vilket gjorde att matchen även för dem var viktig.

Inledningsvis var Rosengård passiva, men fick in två ledningsmål. Geesguud skulle utnyttja passiviteten och komma ikapp. Taktiken från bortalaget var att ligga lågt och kontra, något man inte lyckades med i första halvlek, även om Noor Zadran kunde göra sitt andra för kvällen och kvittera strax innan paus.

LÄS ÄVEN: Niklasson borta 3-6 månader

Tränare Francis var inte glad i halvtid utan efterfrågade större engagemang och högre intensitet, där han lade om taktiken till hög press. Kombinera det med att spela på färre touch och Rosengård fick ett vinnande koncept som gjorde att de kunde gå ifrån och vinna relativt komfortabelt.

Segern för bortalaget tillskrivs 12-5, även om kanske respektive lag kunde gjort en hel del mål mer. Geesguud hade flertalet chanser i första halvlek när Rosengård avvaktade allt för mycket, medan andra halvlek dominerades av bortalaget.

Fyra matcher kvarstår nu av Division 1 Södra Götaland, där Rosengård ligger tre poäng bakom ledande Halmstad. Just Halmstad är Geeguuds nästa motstånd, medan Rosengård tar emot Frölunda hemma.

Matchfakta

Division 1 Södra Götaland

Geesguud UF – FC Rosengård 5-12 (3-3)

Målskyttar, Geesguud: Lukman ”Lycke” Mohamed Nur, Rengber Kalash, Mustaf Ali, Abubakar Burhan, Yonis Hussen

Målskyttar, Rosengård: Noor Zadran 2, Lazaro Araujo Oliveira 2, Leutrim Mejzinolli, Carlos Olave Rojo, Johan Gustin, Hussein Abdulzahra 3

MISSA INTE: Så många såg Stockholmsderbyt

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img