Örebro SK körde över Djurgården efter rivstart – Ibrahim glänste

Redan i den första minuten kunde Örebro ta ledningen borta mot Djurgården. men det skulle inte stanna där. Örebros 2-0-mål var väldigt tveksamt och av tv-bilderna att döma så såg inte bollen ut att vara inne. Men domaren verkade vara säker på sin sak och Djurgården började reagera grinigt efter denna incident.

Det skulle inte bli bättre av att Örebro satte 3-0 kort därefter och Djurgården var tvungna att ta en timeout innan matchuret hunnit passera fem minuter.

Timeouten gav inget resultat för Djurgården. Istället kunde ÖSK utöka till både 4-0 och 5-0.

Djurgården försökte etablera ett spel men Örebro fortsatte göra målen. Josef Ibrahim utökade till 6-0 på en omställning och 7-0 kom till på ytterligare en omställning.

Skönspelet uteblev och det var fortsatt väldigt grinigt med småtjafs. Under ett mindre tumult fick Örebros nummer 10, Dana Kuhi syna det röda kortet, men ÖSK höll undan och gick in med en 7-0-ledning i halvlek.

Andra halvlek skulle visa sig vara en transportsträcka för Örebro som lät Djurgården hålla boll och man kontrade när möjligheter gavs och försvarade lågt.

Ibrahim som ändå får ses som matchens lirare gjorde 8-0 på en stenhård frispark och sedan även 9-1-målet på en tiometersstraff.

Djurgården lyckades göra 1-8 via en ÖSK-försvarare och därmed fick inte Simon Johansson hålla nollan.

Barsoms debut blev därmed inte som man hade hoppats i DIF-lägret medan ÖSK nu börjar snegla mot slutspelsplatserna.