Lidköping tog en dubbel i helgen – rycker i toppen

Lidköping United Futsal tog en dubbel i helgen, med seger i derbyt mot Vara under fredagen och mot Lindesberg på lördagen. Och nu lever drömmen om SFL för de rosaklädda.

Fredagens inramning i derbyt mot Vara SK, med cirka 500 åskådare, var fantastisk och publiken bjöds på underhållning av hög klass.

Bortalaget Vara spelade med ett lågt försvarsspel, och gjorde bra. Matchen stod och vägde och var fram och tillbaka i den första halvleken. Vara kunde ta ledningen i minut sju genom Oskar Johansson på en frisparksretur, ändå så hade hemmalaget United 2–1 efter den första halvleken.

Lagets lagkapten Gabrijel Matanovic kunde mycket snyggt dunka upp 1-1 på en hörn till publikens jubel i matchminut 16, bara tre minuter senare så hade Bajro Habibovic gjort 2-1 till hemmalaget efter en tåfjutt i det borte hörnet.

I den andra halvleken så kommer Lidköping United ut som ett helt annat lag, man växlade upp ett par snäpp och kunde rycka ifrån till 4-1. Lagkapten Matanovic chippade mycket läckert in 3–1 och lagets Mathias Englund skickade mycket snyggt upp 4–1 i krysset bakom målvakten Mikael Svensson efter att United Futsal hade spelat ut Vara. Men Vara sprattlade till två gånger men kom aldrig närmare än till 4–3. Benjamin Parlic kunde sätta slutresultatet 5-3 efter att han också, precis som Gabrijel Matanovic gjorde, att dunka upp en hörna i nättaket.

LÄS ÄVEN: Örebro FC visade mästarklass

På lördagen var det jumbon Lindesberg som gästade Lidköping och Idrottens hus, och hemmalaget var totalt överlägsna och Lindesberg kunde aldrig hota United.

Det var en väldigt avslagen match både på och utanför planen, det var spel på ett mål under hela matchen. Hemmalaget hade sju skott på mål dem första fem minuterna och 5-0 i paus. IFK Lindesberg slutade att spela efter 4-0 men det hindrade inte hemmalaget att forsätta att pumpa på, och göra fler mål. Matchen slutade 11-0 till slut, en match som kunde ha slutat mycket mer.

Det enda riktigt stora glädjeämnet under lördagen var Bajro Habibovic, som blev femmålsskytt för hemmalaget. Han var helt överlägsen på plan, han gjorde lite som han ville med Lindsberg.

Matchfakta

Divison 1 Norra Götaland


FC Lidköping United – Vara SK 5-3 (2-1)

Målskyttar, Lidköping: Gabrijel Matanovic 2, Benjamin Parlic, Bajro Habibovic, Mathias Englund.

Målskyttar, Vara SK: Oskar Johansson, Jacob Nilsson, Joakim Björndahl.


FC Lidköping – IFK Lindesberg 11-0 (5-0)

Målskyttar, Lidköping: Bajro Habibovic 5, Gabrijel Matanovic, Benjamin Parlic, Aman Daniel, Rasmus Gehardsson Arvidsson, Elias Lindell, Egzon Restelica.

LÄS ÄVEN: Nacka tvålade dit Linköping

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img