Örebro FC starka i underläge: ”De andra lagen orkar inte med vårt tempo”

Under lördagen kom då också den sjunde raka segern för Örebro FC – på sju matcher. Sjunde segern kom i seriefinalen mot Norrköping FK, vilket nu gör att det är hela åtta poäng ned till lördagens motståndare när SFL Norra nått halvtid.

I matchen mot Norrköping hamnade man dock i, precis som många andra gånger förr, i ett underläge innan man till slut vände och vann till seger.

– I den här matchen tycker jag att vi är ganska överlägsna i hela matchen. Dom tar ledningen (1-2), men det känns ändå att vi kommer vinna. Vi känns så mycket bättre, säger tvåmålsskytten Viktor Lindqvist till NA.

Halvtidsresultatet var 1-1, och gästernas ledningsmål kom med lite mer än elva minuter kvar av matchen. Bara minuter senare var ledningen kvitterad, och därefter var det ÖFC för hela slanten som till slut vann med hela 7-2.

– I fem av sju matcher har vi legat under, så vi vet att i andra halvlek vinner vi alla matcher ändå, säger Lindqvist och svarar på vad det kan bero på:

– De andra lagen orkar kanske inte med i vårt tempo.

Nu har serien nått halvvägs, och Lindqvist nämner en viktig faktor till att de dels varit starka hittills, men också för de ska kunna fortsätta på den inslagna vägen.

– Vår breda trupp. Går någon sönder eller är borta så kommer det lika bra spelare in. Det spelar nästan ingen roll hur vi ställer upp, vi är nästan lika bra hela tiden.

MISSA INTE: Många trodde på laget inför säsongen – nu på väg att åka ur