Bajen nollade Falcao – Holmqvist hattrick-hjälte

I söndags tog Falcao FC emot Hammarby IF hemma i Botkyrkahallen, och där kunde Bajen vinna med 3-2 i en match där siffrorna vittnar om att det var en jämn kamp. Nu när serien vänder så så möts lagen igen, denna gång i Eriksdalshallen och matchen är inledningsvis jämn och kan upplevas som trevande.

Sebastian Holmqvist. Foto: jmini.se

Trots detta så är det hemmalaget som tar ledningen i den trettonde minuten genom Makolli och straxt innan lagen går till paus kunde nyförvärvet Holmqvist göra två mål till publikens jubel, där ena målet kom via en omställning och det andra genom en långstraff som en följd av att Falcao drog på sig för många fouls.

LÄS ÄVEN: Se höjdpunkterna från seriefinalen i SFL Norra

I andra halvlek försöker ett jagande Falcao att lyfta upp spelet med målvakten Tolga Ayranci som en extra man, något som laget har svårt att dra fördel av på grund av ett starkt försvar av Hammarby. Lägg även till att de gånger som avsluten kommer så är Poja Tahmi-Masoleh redo att rädda sitt lag.

En utvisning av Falcao gör att hemmalaget får spela med en man mer, något som laget och Mallergren förvaltar på bästa sätt och 4-0 är ett faktum. Kort därefter gör Holmqvist sitt tredje mål för kvällen vilket också blir slutresultat.

Matchfakta

SFL Norra

Hammarby IF – Falcao FC 5-0 (3-0)

Målskyttar, Hammarby: Sebastian Holmquist 3, Lidrion Makolli, Patrick Mallergren

Målskyttar, Falcao:

LÄS ÄVEN: Skoftebyn värvar från svenska mästarna

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img