SFL förändras till kommande säsong

Det har pratas bakom kulisserna länge nu, men idag blev det klart att SFL från och med nästa säsong kommer vara en rak serie bestående av 14 lag, vilket Svenska Fotbollförbundet skriver i ett brev de skickat ut till alla klubbar under torsdagen.

– Ligan vill ha en serie, det blir det nu. Det är positivt för hela ligan att det blir en enkel serie, säger Johan Ivhall, ordförande ÖSK Futsal.

Lag 1-5 i södra och norra serien kommer bli direktkvalificerade, lag 8 åker ut och lag 6-7 får kvala. Lag 6 i södra serien möter lag 7 i norra, medan lag 6 i norra möter lag 7 i södra i ett förkval, där vinnaren över ett dubbelmöte kvalificerar sig till det kval där de sex vinnarna av division 1 tagit sig. Väl där, i kvalet till SFL, kommer åtta lag slåss om fyra platser och även här är det dubbelmöten som gäller.

– Riktigt bra för svensk futsal, för att vi skall kunna ta nästa steg måste detta ske. Speciellt när det gäller sponsorer, avtal och tv-rättigheter, säger Michel Basberber, Team Manager i Hammarby IF.

Första mötet i förkvalet spelas den 4 februari och det andra mötet 11 februari. Därefter spelas kvalet till SFL i ett dubbelmöte.

– Det kommer höja kvalitén på lagen och såldes underhållningsvärdet för publiken. Futsalligan kommer att bli ett starkare varumärke och det kommer skapas bättre förutsättningar att utveckla svensk futsal, säger Fredrik Augustin som är tränare i Torslanda IK.

Nästa säsong kommer division 1 bestå av två serier med sex lag och fyra serier med sju lag. SFL kommer att spelas som en rak serie med 14 lag och dubbelmöten, således 26 matcher per lag. Vinnaren av serien blir också vinnaren av ligan, alltså inget slutspel från och med nästa säsong.

– Grymt! Precis vad svensk futsal behöver för att ta nästa steg i utvecklingen. SEF kommer göra en oproportionell förändring från där vi är idag, säger Christoffer Lundh, tränare Skoftebyns IF.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg förändrar ledarstaben

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img