Blåvitt förändrar ledarstaben – de tar över

0
Foto: Tobias BW Granberg

Inför säsongen tog IFK Göteborg Futsal in en internationell tränare, närmre bestämt spanska ”Willy”. Efter att ha varit topptippade inför säsongen förlorade man premiären mot Torslanda, men också i returen.

Inför matchen gjorde IFK Göteborg det klart att man förändrat ledarstaben, där Willy omplaceras till en annan position i föreningen. Tillträdande huvudtränare är istället Nicklas Asp, som dessutom är spelare och lagkapten. Även Mattias Rölling-Hallongren tar steget upp, från assisterande till huvudtränare, och delar därmed ansvaret med Asp.

Mathias Etéus, sportchef IFK Göteborg om beslutet:

– Vi har under en tid haft många och långa diskussioner med Willy om hur vi vill spela futsal och utvecklas. Det blir mer och mer tydligt att spelarna i herrtruppen och Willy ligger för långt ifrån varandra i vad man vill åstadkomma och hur man ska nå dit. Så föreningen väljer helt enkelt att förändra riktning och stuva om i ledarstaben. Asp futsalkunskaper tillsammans med Röllings ambitioner blir en bra lösning som både föreningen och truppen tror på, säger han till klubbens hemsida.

Vidare betonar man att beslutet inte är taget på grund av resultat, utan istället som konsekvens av att spelarna och Willy har olika syn på träningsupplägg och spelfilosofi.

LÄS ÄVEN: Falcao hade inte en chans mot Bajen