Skoftebyn på slutspelsplats efter seger mot GAIS

IfoPå torsdagskvällen tog GAIS Futsal emot Skoftebyns IF i Lisebergshallen, och det hann knappt gå 40 sekunder innan Lext öppnar målskyttet för sitt lag, i ett byte där hans fyra med Vega, Bakraqi och Andersson är på tårna direkt.

Matchbilden övergår sedan till en avvaktande sådan, och hemmalaget får till ett avslut vilket tvingar Arvid Sterner till en parad.

Efter en blek första halva av halvleken så får Rådström en fin boll som han tajmar in på en löpning, och han förvaltar den väl och utökar Skoftebyns ledningen. Kort därefter reducerar GAIS.

Med fem minuter kvar utnyttjar Lext ett misstag från GAIS-liberon och straffar hemmalaget med ett distinkt skott som hittar nätet. Skoftebyn kan till slut gå till paus med ett tvåmålsledning, efter ett slutskede där GAIS skapade flera chanser till intet.

LÄS ÄVEN: IFK Göteborg stuvar om i ledarstaben

Om Lext rivstartade matchen så höll Rasmus Andersson i GAIS på att göra samma sak i andra halvlek med ett hårt skott utifrån, dock är Sterner i vägen. I övrigt så är det GAIS som inleder piggast men målen uteblir, istället höll Lext på att göra 4-1 men Gustafsson stod för en fantastisk räddning.

Efter en period med hawaii-spel och GAIS-tryck så kan Lext utöka Skoftebyns ledning till 4-1. Detta med tio minuter kvar av matchen.

GAIS försöker sig på jokerspel, något som ger en reducering efter en kanon från Falk precis inne i slottet. Trots en stark forcering med många skott utifrån så räcker inte detta. Skoftebyns IF tar hem segern och får fira jul som ny tabellfyra.

Matchfakta

SFL Södra

GAIS Futsal – Skoftebyns IF 2-4(1-3)

GAIS Futsal, målskyttar: Patrik Falk

Skoftebyns IF, målskyttar: Carl Lext 3, Gustaf Rådström

Utvisning, GAIS: Carl-Oscar Andersson

MISSA INTE: Se bilder från Torslandas derbyseger

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img