Analys: Division 1 Södra Svealand

Efter sju spelade omgångar i Södra Svealand, så är det hela fem lag som kan kamma hem seriesegern och kval till SFL. IFK Mariefred är det laget som är utanför toppstriden med inte ett enda inspelat poäng.

Söder Futsalklubb leder serien på 14 poäng och med en stabil målskillnad på åtta plusmål. På andraplats men endast en poäng efter kommer Strängnäs Futsal Club. När dessa lag möttes gick Söder Futsalklubb segrande ur striden med 8-6.

Bakom dessa lag kommer två lag på tolv poäng vardera. IFK Aspudden-Tellus och Oranje FK. Ett möte mellan lag kommer så tidigt som den 7 januari. Det blir en otroligt viktig match där segraren hänger med i toppen medan förloraren hängs av. Näst sist men med fortsatt chans på serieseger kommer IFK Nyköping med sina tio poäng.

Fem lag spelar om serieseger i denna serie, en serie som präglas av att alla slår alla. Det blir en rolig och spännande avslutning där just nu Söder Futsalklubb sitter i förarsätet.

Skytteligan toppas av Strängnäs Adnan Cirak som gjort 15 mål. Efter det hittar vi Christopher Kisch Brunzell från IFK Aspudden Tellus som gjort elva mål. Topplaget Söder Futsalklubb fördelar målskyttet på nio spelare, men två spelare som gjort sex mål vardera är Niels Silkeborg Brolev och Srecko Baic.

LÄS OCKSÅ: Ungdomen skall försörja Inter Movistar på spelare – och ledare

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img