Foto: Hammarby IF och Krister Melin

Under onsdagen tog Hammarby IF emot Nacka Juniors FF hemma i Eriksdalshallen. Precis som i tidigare derbyn så var även denna match av tuff karaktär och den avgjordes först när det återstod 23 sekunder kvar av matchen, till Nacka som vann med 2-1. Denna triumf innebär att Nacka är ny serietvåa, fast med en match mer spelad.

Hammarbytränaren Daniel Blanco kommenterar matchen på klubbens hemsida.

– I första halvlek så kommer vi inte upp på den nivån som vi har hållit på dem senaste matcherna, och vi faller in i Nackas spel. De får utdelning och vi går till halvtid med 0-1. I andra kliver vi in med en annan aggressivitet och sätter det taktiska bättre, säger han och fortsätter:

– Vi vinner mycket boll och det leder till att vi kvitterar. Vi fortsätter likadant och Nacka får en utvisning där vi har bud på 2-1, men de lyckas reda ut det bra. I futsal är det små marginaler.

Nu väntar ett tufft matchschema för Hammarby där laget ställs mot Djurgårdens IF, KFUM Linköping och Örebro FC inom en femdagars period.

– Vi har en tuff kommande vecka, med tre matcher på fem dagar, så det är bara att ladda om och jobba vidare, avslutar Blanco.

LÄS ÄVEN: Oraklet är tillbaka och denna gång hyllas Nacka Juniors

KOMMENTERA GÄRNA

Please enter your comment!
Please enter your name here
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.