Futsaloraklet tar tempen i halvtid – Torslanda hyllas och Nacka är årets överraskning

Oraklet är tillbaka med en halvtidsanalys av stort mått.

Mycket händer i futsal-Sverige och herr Granberg bloggar så pennan glöder. Själv har jag en mer ovan roll då jag gått från bänken till läktaren och nu skrivbordet.

Innan säsongen viskades det om en liga och redan nästa säsong blir det av. Nu vet vi att 16 lag ska bli 14. Det är självklart bra!

Nästa heta potatis under den första halvan av säsongen var utländska tränare både i landslaget och storklubbar som IFK Göteborg och Örebro SK. Hur har det gått då? Jo, minst sagt knackigt när ligan ska bli en och man inte längre har råd att våga.

I år blev det att tänka på nästa säsong och då blev det tack o hej för finländaren i ÖSK. Ett ÖSK som år efter år skapar rubriker och ligger längst fram i skottlinjen. Och om jag ska vara ärlig är jag inte helt säker på om laget når en slutspelsplats eller åker rätt ur. Omöjligt att sia. Allt hänger nog på om Honken får ordning på försvarspelet mot de mer etablerade lagen annars blir det tufft för de svartvita.

Annars ångar lokalkonkurrenten och brodern ÖFC fram som ett lokomotiv och frågan är bara vilken station de stannar på. Har svårt att se att de inte slutar i en final fram i vår.

Annars måste jag säga att Nacka är seriens överraskning i norr.

I söder gör Borås som ÖFC och bara mosar på mot slutspel.

Mardrömmen kan bli för de båda om ett ÖSK och IFK Göteborg får proppen ur i en eventuell kvartsfinal mot dessa två giganter just nu.

Torslanda. Kan inte annat än att gilla den klubben. Vilken säsong de ser ut att göra med på pappret ett högst mediokert lag. Men kommer dom topp tre blir det semifinal i mina ögon.

Skövde och Falcao får nog titta på Täfteå i norr hur man bokar en SFL biljett till 2019/20

Ja, nästa gång vi höres blir lagom till slutspel.

Och till er som tippar SFL kan jag bara säga att jag är 2000 kr plus på min futsaltips i år.

Hej svejs, och gott nytt önskar Oraklet.

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img