Skövde chanslösa mot Skoftebyn

Efter att lite överraskande spelat lika med fjolårsmästarna IFK Uddevalla tog Skövde emot Skoftebyn under lördagen. Skövde kämpar i botten för sin överlevnad, och ville säkerligen hänga på Gais i racet om att få kvala sig kvar i serien.

Skoftebyn å andra sidan ligger för första gången i klubbens historia på en slutspelsplats, något man vill fortsätta göra. I och med att Torslanda tog poäng i matchen mot Borås var det därför viktigt att vinna för att hänga med i kampen om slutspelsplatserna.

Det skulle vara bortalaget som öppnade klart starkast, beslutna om att inte underskatta det Skövde som bjöd på en stor skräll i föregående omgång. Angelo Vega kliver åter fram som målskytt för Skoftebyn, en spelare som fått en bra start efter klubbskiftet från ÖSK Futsal.

Innan halvleken var slut skulle även Niclas Graff hitta nätet, vilket gjorde att resultatet i halvtid var 2-0 till bortalaget.

MISSA INTE: Lännholm smällde dit ett hattrick mot Borås

Trots en lite målfattig första halvlek skulle Skoftebyn bjuda upp till rejäl dans och visa att man är ett slutspelslag att räkna med. Det sjung bakom Skövdes målvakt ett par gånger, bland annat efter att landslagsmannen Carl Lext återigen skrivit in sig i målprotokollet. 21-åringen gör alltså mål ytterligare en match, vilket gör att han nu är uppe på åtta mål. De åtta målen gör också att han toppar den interna skytteligan i Skoftebyn.

Matchen slutar tillslut 7-0 till bortalaget, där Arvid Sterner får hålla nollan bakåt. Stabil insats av Skoftebynmålvakten, som visar att han vill fortsätta slåss med Felix Nordenfors och Eric Broman om platsen mellan stolparna.

– Vi gör en stabil insats från minut ett tycker jag. Arvid är omutbar i målet och killarna sköter sig fint framåt. Jag skulle sammanfatta det hela som en härlig och kollektiv prestation av oss, vilket avslutade året på ett fint sätt, säger Christoffer Lundh, tränare i Skoftebyn, efter matchen.

Matchfakta

SFL Södra

Skövde United – Skoftebyn IF 0-7 (0-2)

Målskyttar, Skoftebyn: Angelo Vega, Niclas Graff, självmål, Fredrik Larsson, Johan Kortekangas, Carl Lext, Fredrik Sundström

SE ÄVEN: Senaste avsnittet av #StudioFM

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img