Analys: Divison 1 Norrland

Något som börjar närma sig sitt slut är året 2017. Likaså Division 1 Norrland som är inne på andra halvan av säsongen 2017/18. I skrivande stund är sju av tio omgångar spelade och inför resterande omgångar finns en del spänning kvar.

Tabellen, beståendes av sex lag, toppas av Täfteå IK som lyckats imponera säsongen rakt igenom och tagit sju av sju segrar i division 1. Utöver sina 21 poäng har Täfteå också briljerat med offensiv kraft då de levererat hela 59 mål på dessa sju matcher. Poängskillnaden ner till tabelltvåan Robertsfors FF är sex poäng, vilket innebär att serieledarna kan i praktiken säkra en serieseger vid eventuell vinst i nästa omgång. Dock väntar en seriefinal då just Täfteå tar emot Robertsfors på hemmaplan.

MISSA INTE: ÖFC:s långa segersvit bruten – av bottenlaget

I den nedre halvan av serien är det betydligt jämnare. Sunnanå SK och Umeå Interkulturella IF som ligger på fjärde respektive femte plats i tabellen har tagit fyra poäng vardera hittills. De två lagen jagas av Young Boys FC som har tre poäng efter sju omgångar. Alltså har en jämn bottenstrid skapats inför de resterande matcher av säsongen vilket blir spännande att följa.

Skytteligan i Division 1 Norrland toppas av tre stycken spelare från serieledarna Täfteå IK och följs upp av två spelare från tabelltrean Team TGUngdom FF. Den ser ut enligt följande:

Oscar Kröger, 11

Philip Näslund, 10

Fredrik Johansson, 7

Seif Kadhim, 7

Adam Chennoufi, 6

Det lag som leder publikligan är Team TGUngdom FF som har ett publiksnitt på hela 349 personer. Efter det imponerande publiksnittet Team TGUngdom har kommer Umeå Interkulturella samt tabellettan Täfteå på 183 respektive 138 personer.

LÄS OCKSÅ: Efter tunga resultat – Djurgården tillbaka som vinnare

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img