Örebros svit bruten – Pepeljak matchhjälte

Det är inte bara i Borås som det skjuts upp tidiga nyårsraketer utan även i Örebro. Örebro FC som denna säsong har varit obesegrade med åtta segrar, ville förlänga den sviten när laget ställdes mot KFUM Linköping och det såg till en början ut att bli så.

De 629 åskådarna som hade tagit sig till Gamla Idrottshuset fick se hemmalaget som öppnade starkt med två genom Gorgis och Johnson. Östgötarna kommer dock tillbaka och kan med åtta minuter till paus både kvittera och reducera, men det är Örebro som går till paus med ledning efter att Rastoder gjort mål med minuten kvar.

LÄS ÄVEN: Djurgården tog viktig seger – Hellberg Olsson tvåmålsskytt

I andra halvlek skulle visa sig vara en tillknäppt sådan och inte förrän det är nio minuter kvar så hittar bollen nätet till Linköpings fördel, och i slutminuten trodde nog många att det skulle bli delad poäng. Då kommer ett skott utifrån från Linköping, som styrs in av Pepeljak vilket också blir slutresultatet.

Detta betyder att Örebros svit på åtta raka segrar nu är bruten, laget får dock fira in det nya året som serieledare med nio poäng ner till Nacka Juniors. För Linköping betydde segern att laget nu ligger på en sjundeplats med sju poäng ner till Falcao, som just nu möter ÖSK Futsal.

Matchfakta

SFL Norra

Örebro FC – KFUM Linköping 3-4(3-2)

Målskyttar, Örebro: Alen Rastoder, Basel Gorgis, Fredrik Johnsson

Målskyttar, Linköping: Matheus Garcia 2, Ilhan Pepeljak, Karl-Anton Pettersson

LÄS ÄVEN: Göteborgsklubb sparkar sin tränare

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img