Analys: RFL Dam Södra Götaland

I RFL Södra Götaland hittar vi fyra lag. IFK Göteborg toppar serien med full pott efter två spelade matcher. Vellinge IF är placerad som tvåa med fyra poäng på fyra matcher, samma poäng har även Dösjöbro IF efter två matcher. I botten placerar sig Jitex som fortfarande jagar sin första poäng i serien. Sveakurd FC har tyvärr dragit sig ur seriespelet.

Skytteligaledaren Isabel Maria Aguilar leder storstilat med hela 14 mål på fyra matcher, Bakom henne hittar vi Tindra Lidström i Jitex på fyra mål. Sen hittar vi en hel handfull spelare på tre mål.

Vi fick oss ett snack med den överlägsna skyttedrottningen Isabel Maria Aguilar i Vellinge IF.

God fortsättning, Maria. Har julen varit bra?

– Tack detsamma. Det har bara varit bra, lugn och ro.

Åtta mål senast mot jitex, det mesta måste gått din väg?

– Vi ändrade taktik lite innan matchen mot Jitex, och bestämde oss för att spela lite rakare och mer aggressivt. Det visade sig vara ett vinnande koncept. Sen hade vi lite skador och sjukdomar så vi var bara sex stycken spelare, vilket innebar att jag fick spela väldigt mycket. Men ska jag vara ärlig var det en sån dag när det mesta gick in med.

Fast 14 mål på fyra matcher talar sitt tydliga språk, du måste ha näsa för mål.

– Absolut det har funkat bra, jag spelar ju längst fram och är där för att göra målen. Personligen är jag mer nöjd med matchen mot Göteborg (tre mål av Isabel) än mot Jitex.

Hur ser du på Vellinges säsong när ni spelat halva säsongen? (Fyra poäng på fyra matcher)

– Klart att vi hade förväntat oss mer, vi gör en riktigt bra laginsats mot Göteborg och Jitex. Men ett poäng av sex möjliga mot Dösjöbro är inte tillräckligt bra. Men samtidigt är det ett nystartat lag som spelar första året tillsammans, där stora delar kommer från Malmö City. Vi skulle behöva bredda truppen lite, har man otur med skador och sjukdomar är vi lite sårbara.

Sist men inte minst Isabel, några nyårslöften?

– Nja inget speciellt, fortsätta göra mål och göra det så bra som möjligt. och träna på inför fotbollen med Hitarps IK i division 2.

LÄS OCKSÅ: Analys av division 1 södra Svealand

Alla övergångar 2022spot_img

Senaste nyheterna

Relaterade artiklar:

spot_img